Νίκη με διπλή ανατροπή η Καλλονή, 3-2 τον Πανιώνιο

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 16:53
UPD:17:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Το συγκρότημα της Λέσβου είχε πάρει τρεις βαθμούς για τελευταία φορά στις 15 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη (3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης), σε παιχνίδι για την 4η ημέρα στη Σούπερ Λίγκα και έκτοτε μετρούσε πέντε παιχνίδια χωρίς βαθμό!

A- A A+

Επιστροφή στις νίκες ύστερα από ενάμισι μήνα για την Καλλονή, που σε ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια της φετινής περιόδου νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Πανιώνιο με 3-2, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Το συγκρότημα της Λέσβου είχε πάρει τρεις βαθμούς για τελευταία φορά στις 15 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη (3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης), σε παιχνίδι για την 4η ημέρα στη Σούπερ Λίγκα και έκτοτε μετρούσε πέντε παιχνίδια χωρίς βαθμό!

Οι ομάδες ξεκίνησαν με σαφή πρόθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, γι΄ αυτό και το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά ου. Η Καλλονή απείλησε πρώτη στο 6ο λεπτό, με τον Μανούσο να αστοχεί σε σουτ ύστερα από συνδυασμό με τον Λεοζίνιο, αλλά τον Πανιώνιο να παίρνει το προβάδισμα στο 13΄ με τον Γιάννου, ο οποίος δέχθηκε τη μεταβίβαση του Ντούνη.

Το 0-1 δεν διαφοροποίησε πάντως τη διάθεση των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι αφού έχασαν νέα ευκαιρία με τον Μανούσο στο 20΄ (απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος), έφτασαν στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό: ο Ποντάνι έβγαλε ωραία σέντρα στο σημείο του πέναλτι και ο Μαρσέλο με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Λέσβου έχασε νέα ευκαιρία, όταν η «βολίδα» του Μανούσου έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πανιώνιου, ενώ στο 31΄ ο Φαρίας δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γιαννακόπουλου, με τον «κυανέρυθρο» πορτιέρε να αποκρούσει ενστικτωδώς την κεφαλιά του παίκτη της Καλλονής.

Η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω, με την ομάδα της Λέσβου να χάνει άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα πριν λήξει το ημίχρονο, με «μοιραίο» τον Περόνε: στο 37΄ ο Αργεντινός επιθετικός αστόχησε σε γυριστό σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 43΄ έστειλε την μπάλα άουτ σε άδεια εστία (!), μετά το σουτ του Μανούσου και την αρχική απόκρουση του Γιαννακόπουλου.

Το δεύτερο δεν είχε το ρυθμό του πρώτου 45λεπτου, όμως ενάντια στην εικόνα της αναμέτρησης ο Πανιώνιος ξαναπήρε το προβάδισμα από ολέθριο σφάλμα του τερματοφύλακα Σιδεράκη, ο οποίος στο 57΄ πήγε… «βόλτα» χωρίς λόγο αφήνοντας την εστία του και ο Αραβίδης, από πάσα του Γιάννου, έκανε εύκολα το 1-2.

Στο 68΄ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φτάσουν και σε τρίτο γκολ, με τον Κούρο να αστοχεί για λίγο ύστερα από την εξαιρετική πάσα του Μενδρινού. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν το έβαλε πάντως κάτω και έφτασε για δεύτερη φορά στην ισοφάριση, με ένα καταπληκτικό γκολ του Λεοζίνιο: στο 75΄ ο Βραζιλιάνος έκανε μια απίστευτη προσπάθεια, πέρασε τρεις αμυντικούς και με απίθανο σουτ άφησε «ακούνητο» τον Γιαννακόπουλο!

Σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα οι «νεοφώτιστοι» έφτασαν σε πλήρη ανατροπή σκοράροντας και άλλο ένα έξοχο γκολ, αυτή τη φορά με τον Γιονάν Γκαρσία που απέφυγε τον Κούρντι και τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό σουτ για το 3-2, που επέτρεψε στην ομάδα του να κάνει ένα μεγάλο βαθμολογικό άλμα ύστερα από αρκετό καιρό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις