Σούπερ Λίγκα: Ο Μήτρογλου «χτύπησε» στο 90'...

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 21:24
UPD:21:44
ICON /ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το γκολ του Μήτρογλου.

A- A A+

Με σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου στο 90΄ ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαΐδης με 1-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο διεθνής στράικερ που δεν είχε φανεί στο ματς «χτύπησε» στο 90΄. Από την άριστη συνεργασία με τον Φουστέρ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο και με άψογο πλασέ χάρισε στον Ολυμπιακό την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα και πιστοποίησε ότι παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν προηγήθηκε στις δύο μεγάλες φάσεις που είχε, κυρίως στο 71΄ με τον Φιγκερόα, και το πλήρωσε στην εκπνποή του ματς, στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής του γραμμής σε όλο το ματς.

Ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι είχε ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός με διαρκή πίεση στην πρώτη πάσα των παικτών του Παναθηναϊκού κατάφερε μετά το 10λεπτο να πάρει τα ηνία του ματς και χωρίς να είναι απειλητικός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ντέρμπι μέχρι το ημίωρο. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, είχαν πρόβλημα στο κέντρο όπου ο Πράνιτς δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ οι Μπεργκ και Φιγκερόα εντελώς αποκομμένοι από τους υπόλοιπους συμαπίκτες τους.

Η αμυντική γραμμή των «πρασίνων», σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δούλεψε πολύ καλά, ο Μήτρογλου εξουδετερώθηκε πλήρως και παρά τις πλαγιοκοπήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες, κυρίως από δεξιά με το Σαλίνο, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία του Καπίνο.

MIKE LOUPNIKIS

Η πρώτη επικίνδυνη φάση του ντέρμπι έγινε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 10ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πολύ γρήγορα με περισσότερους παίκτες στην αντεπίθεση, αλλά ο Κάμπελ που ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας έκανε λάθος κι έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απομακρύνουν.

Νέα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες στο 14΄ με το Σαλίνο να βγάζει τη σέντρα ο Μήτρογλου έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Καπίνο με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το 30΄ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και στο τελευταίο 5λεπτο είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί. Στο 41΄ η ομάδα του Αναστασίου έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Πράνιτς και απόκρουση του Ρομπέρτο η μπάλα βρήκε στο Μανωλά και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ο Μέντες από ασίστ του Μπεργκ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ισπανό , αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο κι εύκολη «λεία» για το γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 45΄ και πάλι με το Μήτρογλου, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο.

Πιο ορεξάτοι στο β' ημίχρονο οι «πράσινοι»

Με τον Παναθηναϊκό πιο ορεξάτο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήταν η ομάδα που έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί με το Μήτρογλου στο 51΄ . Στο 55΄ από σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το απευθείας σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71ο λεπτό ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε για 2η φορά το παιχνίδι, μετά από φωτοβολίδα που έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και πέρασε ελάχιστα δίπλα από τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων»

Μεγάλη επέμβαση του Ρομπέρτο στο 57΄ στο δυνατό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου, ενώ στο 59΄ ο Πράνιτς τραυματίστηκε από φωτοβολίδα που προσπάθησε να βγάλει εκτός γηπέδου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες το ματς συνεχίστηκε με το κόρνερ από πλευράς Ολυμπιακού, που έφερε το Μήτρογλου σε θέση για γκολ, αλλά ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του διεθνή στράικερ του Ολυμπιακού.  Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 70΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προγηθεί με τον Φιγκερόα, που αστόχησε απεναντι από το Ρομπέρτο μετά την εξαιρετική ασίστ του Μέντες.

Στο 71ο λεπτό ο διαιτητής Μάνταλος διέκοψε για 2η φορά το παιχνίδι, μετά από φωτοβολίδα που έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και πέρασε ελάχιστα δίπλα από τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ. Λίγο νωρίτερα είχε τραυματιστεί από βεγγαλικό και ο Πράνιτς, στην προσπάθειά του να το βγάλει εκτός γηπέδου. Και τότε ο Καβαλιώτης ρέφερι είχε φέρει κοντά τους συνεργάτες του έως ότου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κροάτη, που συνέχισε κανονικά στο ματς.

Παρά την ήττα της ομάδας τους οι οπαδοί των «πρασίνων» χειροκρότησαν τους παίκτες και τον προπονητή, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του γηπέδου εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις