Εντινγκά: «Να δείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα»

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 13:26
UPD:13:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Ντελβίν Εντινγκά.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός μπορεί στα...χαρτιά να είναι το φαβορί στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, όπως τόνισε ο Ντελβίν Εντινγκά, η ομάδα θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο την ανωτερότητά της.

«Στο χέρι μας είναι να αποοδείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα, αρκεί να κάνουμε αυτά που πρέπει στη διάρκεια του αγώνα», επισήμανε μεταξύ άλλων στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της Nova ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος παραδέχθηκε ότι η τριάδα αγώνων που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό (Παναθηναϊκός, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ) είναι πολύ σημαντική για την πορεία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Champions League.

«Πράγματι, και τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικά. Στο πρωτάθλημα υπάρχει δρόμος, αλλά εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τα λάθη. Είναι σημαντικά ματς και για το γόητρο του συλλόγου. Θέλουμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Τόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, όσο και εκείνο απέναντι στην Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Δεν έκρυψε, μάλιστα, ότι περιμένει με αγωνία το αυριανό ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, τι πρώτο του από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού: «Περιμένω με μεγάλη αγωνία το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έχω ακούσει τόσα πολλά γι' αυτά τα ματς και τώρα θα το ζήσω από κοντά. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ θερμή, γνωρίζω για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι.»

Ο Εντινκγά συνέχισε: «Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος απ' τον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που παραδέχονται άπαντες στην Ελλάδα. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία. Τη στιγμή που σφυρίζει ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα, όλα αυτά παύουν να ισχύουν. Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε στην πράξη πως είμαστε ανώτεροι απ' τον Παναθηναϊκό. Να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο με την απόδοση μας».

Όσον αφορά το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, ούτε κι εκείνοι θα πρέπει να φοβούνται. Να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν όπως κάνουν έως τώρα. »

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις