Μίτσελ: «Να επιβάλουμε το παιχνίδι μας»

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 22:14
UPD:22:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Μίτσελ (φωτογραφία αρχείου) εκτιμά ότι οι «πράσινοι» έχουν μειονεκτήματα τα οποία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ομόλογό του, Γιάννη Αναστασίου.

A- A A+

Έναν Ολυμπιακό ο οποίος θα κατορθώσει να επιβάλλει το παιχνίδι του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θέλει το Σάββατο στο ντέρμπι ο τεχνικός του πρωταθλητή Ελλάδας, Μίτσελ, όπως δήλωσε στη NOVA ενόψει του επικείμενου αγώνα.

Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρόλευκων» εκτιμά ότι οι «πράσινοι» έχουν μειονεκτήματα τα οποία θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον ομόλογό του, Γιάννη Αναστασίου.

Ο Ισπανός τεχνικός ρωτήθηκε και απάντησε, μεταξύ άλλων, για:

Την ιδιαιτερότητα του πρώτου εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Έχω ήδη ζήσει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σαν γηπεδούχος. Είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, γιατί γύρω από αυτά τα ματς δημιουργείται μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ελπίζουμε, όμως, εκτός από ιδιαίτερη ατμόσφαιρα να γίνει και ένα ιδιαίτερα ωραίο παιχνίδι».

Την αγωνιστική άνοδο της αντίπαλης ομάδας: «Από την αρχή της χρονιάς φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Μία ομάδα η οποία έχει πολύ καλό «αρχηγό», δηλαδή προπονητή. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Παίζει ωραία. Απέναντι σε αυτήν την ομάδα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν θέλουμε να την κερδίσουμε».

Τις αδυναμίες που εντοπίζει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Πιστεύω πως το αδύνατο σημείο είναι πως θα παίξει απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς, θα προσπαθήσουμε απ' την αρχή να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, τη δική μας ιδέα παιχνιδιού, το δικό μας στιλ παιχνιδιού. Και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού απ' την αρχή όπως κάνουμε πάντα. Πιστεύω πως υπάρχουν μειονεκτήματα στον Παναθηναϊκό και θα πρέπει να τα ανακαλύψουμε. Πιστεύω πως θα τα ανακαλύψουμε».

Την άποψή του για τον Γιάννη Αναστασίου: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όχι μόνο σαν προπονητής αλλά και σαν παίκτης έχει κάνει καριέρα στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, στην Ολλανδία και έχει εργαστεί στην Αγγλία. Είναι ένα νέος άνθρωπος με πολύ φρέσκες ιδέες. Δεν πιστεύουμε πως είναι αυτός που θα γίνει ένας σπουδαίος προπονητής, γιατί πιστεύουμε πως είναι ήδη. Και αυτό φαίνεται απ' το γεγονός πως η ομάδα του έχει ήδη δείξει πως διαθέτει άλλο και πιο αξιόπιστο πρόσωπο».

Το αν υπάρχουν ομοιότητες με το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης: «Ναι, γιατί όλη την εβδομάδα μιλάμε για αυτό το παιχνίδι. Από κανέναν στην πρωτεύουσα δεν περνάει απαρατήρητο. Και όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι ένας ακόμη αγώνας».

Τον τίτλο του φαβορί που αποδίδεται στον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως οι αριθμοί δεν έχουν μεγάλη σημασία, παρόλο που σαν προπονητής του Ολυμπιακού θα μπορούσα να πιστεύω κάτι τέτοιο. Μέσα στην έδρα μας πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε πέρυσι, όμως δεν το καταφέραμε. Γι΄ αυτό, αν θέλουμε να είμαστε το φαβορί, θα πρέπει να το αποδείξουμε από την αρχή του αγώνα».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω, όχι μόνο προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά προς όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, να καθίσουν στην τηλεόρασή τους και να παρακολουθήσουν ένα ωραίο θέαμα».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις