Προειδοποίηση στις ιδιωτικές κλινικές για την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 18:20
UPD:18:24
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο κ. Μπέζας εκτίμησε ότι η επίσχεση «δεν αφορά τις μικρές κλινικές. Η επίσχεση αφορά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Αυτές έχουν προχωρήσει σε επίσχεση» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αν δεν σταματήσουν οι ιδιωτικές κλινικές την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα, προειδοποίησε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε σήμερα επί της αρχής κατά πλειοψηφία και την Πέμπτη συζητούνται τα άρθρα και οι τροπολογίες.

«Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, θέλουμε να τους καλέσουμε να δουν το ζήτημα με ψυχραιμία, να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, στα πλαίσια και του διαλόγου που υπάρχει μαζί τους και μέσα από αυτό το διάλογο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε υπαρκτά προβλήματα», είπε ο κ. Μπέζας και πρόσθεσε:

«Ας μην ακολουθούνται, λοιπόν, τέτοιες πρακτικές, οι οποίες σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον προσθέτουν και άλλα προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν σταματήσει αυτό το μέτρο της επίσχεσης, ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας θα λάβει διαφορετικά μέτρα».

Όπως είπε, η επίσχεση «δεν είναι σύννομη» και «εις βάρος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι με βάση το Σύνταγμα έχουν αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας».

Σημειώνεται ότι στο Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργηθεί επιτροπή που είναι σε διάλογο με τις μεγάλες κλινικές και με άλλους παρόχους υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μπέζας εκτίμησε ότι η επίσχεση «δεν αφορά τις μικρές κλινικές. Η επίσχεση αφορά τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Αυτές έχουν προχωρήσει σε επίσχεση»

Χαρακτήρισε μάλιστα «προσχηματική» την επίσχεση, καθώς, όπως είπε, βάζουν μπροστά τα θέματα της πληρωμής των ληξιπροθέσμων, αλλά πιέζουν για το clawback και το rebate.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή