Αδ. Γεωργιάδης: Παράνομη η απόφαση των ιδιωτικών κλινικών για επίσχεση

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 18:15
UPD:19:00
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση, η οποία όπως είπε, δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Να ανακαλέσουν την απόφασή τους για επίσχεση κάλεσε τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση, η οποία όπως είπε, δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους, εκτίμησε ωστόσο ότι μέσα από το διάλογο θα βρεθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.

«Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του», πρόσθεσε.

Διακοπή σύμβασης γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας,  ανακοίνωσε ότι με απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτεται από 01.11.2013 και για τέσσερις μήνες η πιστοποίηση 59 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και κατά συνέπεια η σύμβασή τους με τον Οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, πρόκειται για ένα μέρος από τους 87 ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή