Βουλή: Απόσυρση της τροπολογίας για την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών

Καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «φωτογραφική»
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 17:11
UPD:17:19
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η τροπολογία προέβλεπε την δυνατότητα ανανέωσης της άδειας λειτουργίας στους ιδιοκτήτες παλαιών ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αναθεωρήσουν την αρχική άδεια για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών που είχε εντάξει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την υγεία που ψηφίσθηκε επί της αρχής σήμερα από την oλομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «φωτογραφική» και την απέσυρε ο Υφυπουργός Υγείας Α. Μπέζας.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία προέβλεπε την δυνατότητα ανανέωσης της άδειας λειτουργίας στους ιδιοκτήτες παλαιών ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αναθεωρήσουν την αρχική άδεια λειτουργίας τους για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής τους (π.χ. μη διαθεσιμότητα του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν η κλινική, άλλες διοικητικές δεσμεύσεις).

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκης έκανε λόγο για «αποσπασματικές και φωτογραφικές διατάξεις», όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής.

«Όσον αφορά το υπουργείο Υγείας –δεν μιλώ για όλες τις διατάξεις, τις οποίες εισάγει η κυβέρνηση, αλλά ειδικά όσον αφορά το υπουργείο Υγείας- δεν υπάρχουν, χαριστικές διατάξεις, ούτε «φωτογραφίες» υπάρχουν», απάντησε ο Α. Μπέζας και πρόσθεσε: «εμείς δεν “φωτογραφίζουμε”, δεν έχουμε φωτογραφικές μηχανές. Εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε με διαφάνεια και είμαστε συνεπείς σε συγκεκριμένες αρχές και κανόνες».

Ο υφυπουργός Υγείας επέμεινε ότι δεν πρόκειται περί φωτογραφικής διάταξης, αλλά περί «εντελώς γενικών διατυπώσεων», ωστόσο «για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά» απέσυρε την διάταξη προκειμένου να την επαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή