ΣΥΡΙΖΑ: Μένος και απέχθεια από τον Αδ. Γεωργιάδη για το συνδικαλιστικό κίνημα

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 15:58
UPD:16:00
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Για μένος και απέχθεια από πλευράς του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη  για τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και «ο,τιδήποτε αντιστέκεται στους  νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα χθες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτελούν όνειδος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Υγείας προκαλεί στέλνοντας ελεγκτές σε ρόλο απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού σε ένα νοσοκομείο το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ελλείψεων από την κυβερνητική αδιαφορία, χωρίς διοίκηση, με κλειστά τμήματα λόγω υποστελέχωσης και με εργαζόμενους που δίνουν καθημερινό αγώνα προκειμένου να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό.

«Είναι σαφές ότι στόχος δεν ήταν να διαπιστωθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου όπως προσχηματικά δήλωσαν οι ελεγκτές αφού στο αίτημα των εργαζομένων να καταγραφούν τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά μια συνειδητή επιλογή στο όνομα του κ. Γεωργιάδη με στόχο την κατατρομοκράτηση και στοχοποίηση των εργαζομένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη ότι επιχειρεί με «χυδαία οργανωμένο σχέδιο» να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συστήματος Υγείας τους  εργαζόμενους προκειμένου να εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Στόχος του υπουργού Υγείας είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η εκχώρηση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα, τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνη απάντηση στις ακραίες επιλογές που προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να επιβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι ο συντονισμένος αγώνας των υγειονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στηρίζει τον αγώνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή των ντροπιαστικών πολιτικών που οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή