Επείγουσα ΕΔΕ για περιστατικό παρεμπόδισης ελεγκτών του υπουργείου Υγείας στην Κέρκυρα

Κατόπιν εντολής του υπουργού Υγείας
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 21:16
UPD:23:29
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας (φωτογραφία αρχείου) χαρακτήρισε το γεγονός απεχθές.

A- A A+

Επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με περιστατικό παρεμπόδισης του έργου ελεγκτών του υπουργείου Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το γεγονός απεχθές και δήλωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από τον ίδιο, αμέσως μετά τη διενέργεια της ΕΔΕ, σε αυτοδίκαιη αργία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το περιστατικό εξελίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όταν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων παρεμπόδισαν τους δύο επιθεωρητές υγείας να πραγματοποιήσουν έλεγχο, ζητώντας τους παράλληλα να φύγουν.

CORFUPRESS TV

Το βίντεο περιέχει αμοντάριστη όλη την έξοδο των ελεγκτών από το νοσοκομείο και την ακατανόητη απόφαση της Αστυνομίας να εγκλωβίσει εκατοντάδες πολίτες στην εσωτερική σκάλα προς την έξοδο... Δηλώσεις κάνουν το μελος της ΕΓΕΣΥΚ και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών Λευτέρης Μαρκάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρων ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος καθώς και ασθενής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα γεγονότα.

Οι δυο εκπρόσωποι του υπουργείου εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα σε ένα γραφείο του νοσοκομείου και τελικά, μετά από εισαγγελική παρέμβαση και τη συνδρομή της αστυνομίας, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή