Αδ. Γεωργιάδης: Βαρύ αδίκημα η παρεμπόδιση ελέγχου

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 15:14
UPD:15:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό.

A- A A+

Η παρεμπόδιση ελέγχου αποτελεί «βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό και ότι αν πράγματι διαπιστωθεί ότι συνέβησαν τα καταγγελλόμενα από τους ελεγκτές γεγονότα, τότε η ηγεσία του υπουργείου θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά όλα όπως είπε, «όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την υποχρέωση να πειθαρχούν στα ελεγκτικά όργανα της ελληνικής Πολιτείας».

Ανέφερε ακόμη ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχουν γίνει εκτεταμένοι έλεγχοι σε περισσότερα από 40 νοσοκομεία και πουθενά δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό.

CORFUPRESS TV

Το βίντεο περιέχει αμοντάριστη όλη την έξοδο των ελεγκτών από το νοσοκομείο και την ακατανόητη απόφαση της Αστυνομίας να εγκλωβίσει εκατοντάδες πολίτες στην εσωτερική σκάλα προς την έξοδο... Δηλώσεις κάνουν το μελος της ΕΓΕΣΥΚ και εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών Λευτέρης Μαρκάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρων ΕΣΥ Κέρκυρας Αντώνης Γεωργόπουλος καθώς και ασθενής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα γεγονότα.

«Ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό. Σύμφωνα με τους ελεγκτές οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αρκετοί δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους και το επεισόδιο ξεκίνησε στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τον έλεγχο για να προλάβουν να επιστρέψουν αυτοί οι οποίοι έλειπαν. Αυτά όμως όλα θα τεθούν στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση και θα εξεταστούν», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή