Αναβολή της συνάντησης Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 19:04
UPD:21:56
REUTERS/LARRY DOWNING

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 22.00, ώρα Ελλάδος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αναβλήθηκε η συνάντηση την οποία θα είχε με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η αναβολή έγινε για να δοθεί στα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας η ευκαιρία να συνεχίσουν την πρόοδο όσον αφορά στην εξεύρεση λύσης σχετικά με τα ζητήματα του ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και της επαναλειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το περιβάλλον Ομπάμα επιμένει ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι αρνητικός στο να «πληρώσει λύτρα» στο «Κόμμα του Τσαγιού» (Tea Party), το οικονομικά φιλελεύθερο και πολιτικά συντηρητικό τμήμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ζητεί δραστική μείωση των κρατικών δαπανών.

Ομπάμα: Έχει σημειωθεί πρόοδος

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι φαίνεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Γερουσία, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη πιθανότητα οι ΗΠΑ να οδηγηθούν σε μια στάση πληρωμών αν οι Ρεπουμπλικανοί δεν παραμερίσουν ορισμένες κομματικές τους σκοπιμότητες.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ νωρίτερα είχε εκφράσει αισιοδοξία όσον αφορά στην επίτευξη προόδου στις επείγουσες δημοσιονομικές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται, έχοντας δηλώσει ότι ήλπιζε να μπορέσει να παρουσιάσει απόψε μια νέα πρόταση στον πρόεδρο Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή