Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο Γ. Ρουπακιάς

Ενώπιον του ανακριτή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 13:01
UPD:13:22
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο 45χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα.

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση πήρε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Ο 45χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε μόνο ότι εκείνο το βράδυ υπήρχε μία κινητοποίηση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Από τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει οι ανακριτές, ο Ρουπακιάς φέρεται να εντάσσεται στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και να μην είναι απλό μέλος όπως εκείνος ισχυρίζεται, ενώ αξιολογούνται καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος έχει εμπλακεί και σε άλλες «επιχειρήσεις της Χ.Α.».

Την ίδια ώρα, περίπου επτά πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με τις δικαστικές αρχές για να καταθέσουν και να δώσουν στοιχεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή