Σαρώνουν Αττική, Στ. Ελλάδα και Πελοπόννησο προς ανεύρευση του οπλοστασίου της Χ.Α.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 12:26
UPD:12:39
FOSPHOTOS/Αngeliki Panagiotou

Η ανεύρεση του οπλοστασίου αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αντιτρομοκρατική (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την ανεύρεση του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής.

Κλιμάκιο αντρών της αντιτρομοκρατικής συνεχίζει να κάνει φύλλο και φτερό πολλά σημεία σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόνησσο, όπου πιθανόν βρίσκεται κρυμμένος ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης.

Περισσότεροι από 20 χώροι, ανάμεσα τους αποθήκες, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και μοναστήρια, εχουν ελεγχθεί απο την αντιτρομοκρατική της τελευταίες ημέρες.

Εκτεταμένη έρευνα έχει πραγματοποιηθεί σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο, σε ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Κορινθία και σε δυο μοναστήρια σε Ωρωπό και Φθιώτιδα, ύστερα από την αξιοποίηση καταθέσεων μαρτύρων στους ανακριτές.

Με τη συμβολή εκπαιδευμένων σκύλων αλλά και ειδικών μηχανημάτων που εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες και όπλα, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο οπλισμός της Χρυσής Αυγής.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η ανεύρεση του οπλοστασίου -του οποίου η ύπαρξη αναφέρεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και στις μαρτυρίες - «φωτιά» πρώην μελών της Χρυσής Αυγής- αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αντιτρομοκρατική.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι φωνές αξιωματικών στους κόλπους της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «γιάφκα» και εκτιμούν ότι τα όπλα, τα οποία ενδέχεται να είναι «βαριά» στρατιωτικά, δεν είναι κρυμμένα σε ένα μόνο μέρος, αλλά διάσπαρτα σε οικίες και αποθήκες ατόμων πέραν πασης υποψίας, όπως αστυνομικοί, απόστρατοι ή και εν ενεργεία στρατιωτικοί μέλη της οργάνωσης.

MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή