Στη Βουλή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:45
UPD:14:12
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή να περικόπτει την χρηματοδότηση κόμματος όταν σημαντικά στελέχη του έχουν παραπεμφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

A- A A+

Τροπολογία για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, η ανάλογη τροπολογία της κυβέρνησης δεν θα κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη στο νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια» στους κρατούμενους, αλλά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα έρθει στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία να περικόπτει την χρηματοδότηση κόμματος όταν σημαντικά στελέχη του δικαιούχου κόμματος έχουν παραπεμφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η αναστολή της χρηματοδότησης δεν θα γίνεται αυτοδίκαια αλλά κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Προέδρου της Βουλής και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι χρειάζεται τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ενώ ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι σκοπίμως δεν περιελήφθη στα αδικήματα η κατασκοπία, που είναι ιστορικά φορτισμένη.

Χρυσή Αυγή: Πληρώνουμε την πολιτική μας επιλογή να επιστρέφουμε τη χρηματοδότηση στον λαό

«Όταν η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σχέδιο νόμου για την κατάργηση της χρηματοδότησης όλων των κομμάτων, μας είπαν πως κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό», σχολιάζει το κόμμα σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

«Πληρώνουμε την πολιτική μας επιλογή να επιστρέφουμε μέσω κοινωνικών δράσεων στον ελληνικό λαό την κρατική χρηματοδότηση, αντί να την κάνουμε βίλες και πισίνες όπως πράττουν τα ανδρείκελα της κλεπτοκρατίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Χ. Αθανασίου: Να σταματήσουν τα σόου από εκπροσώπους του Τύπου και της Βουλής

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρ. Γιαταγάνα ο κ. Αθανασίου κατήγγειλε σόου από εκπροσώπους του Τύπου και της Βουλής σχετικά με τα θέματα της Χρυσής Αυγής.

Οι ανακριτές κάνουν καλά την δουλειά τους και τα σόου από εκπροσώπους του Τύπου, αλλά και του Κοινοβουλίου πρέπει να σταματήσουν, είπε και πρόσθεσε ότι τα ΜΜΕ το παράκαναν και χωρίς να γνωρίζουν την δικογραφία προχώρησαν σε ερμηνείες που δεν έστεκαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βουλευτής της ΝΔ Α. Ψυχάρης είπε στην Ολομέλεια ότι δεν μπορεί κάθεται στα ίδια έδρανα με δολοφόνους.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή