Σούπερ Λίγκα: Ανατροπή και νίκη της Ξάνθης με 3-2 επί του Απόλλωνα

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 20:06
UPD:20:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
A- A A+

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Σολάρι, που πέτυχε δύο γκολ, η Ξάνθη έφερε τα πάνω κάτω κι επικράτησε με 3-2 του Απόλλωνα, που είχε προηγηθεί με 2-0.

Για την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ ήταν η τρίτη εφετινή νίκη, μετά από 7 αγωνιστικές, ενώ για τον Απόλλωνα η 5η ήττα. 

Οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν για να προηγηθούν, το προβάδισμα πήρε η «ελαφρά ταξιαρχία». 

Από πάσα του Φαρινόλα στο 12΄ ο Κόρμπος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ακριτικής ομάδας «γράφοντας» το 0-1. Η ομάδα του Μάουρερ πίεσε ακόμη περισσότερο, αλλά «προδόθηκε» και πάλι από την άμυνά της.  Και πάλι από πάσα του Φαρινόλα, ο Πετρόπουλος πλάσαρε το Ζαχαρόπουλο, ο γκολκίπερ της Ξάνθης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Γκουέλα την έσπρωξε στα δίχτυα (0-2) στο 25΄.

Με εξαιρετικό φάουλ του Κάλβο στο 32΄ οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι (1-2), σε ένα άκρως «χορταστικό» παιχνίδι. Εξίσου ανάλογη ήταν και η συνέχεια, καθώς η Ξάνθη κατάφερε πριν τη λήξη του ημιχρόνου να φέρει το ματς στα ίσια. Από ασίστ του Σολτάνι, ο Σολάρι πλάσαρε και στο 40ο λεπτό επήλθε απόλυτη ισορροπία στο ματς (2-2).

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν ξανά την άμυνα της αθηναϊκής ομάδας, η οποία, πάντως, ήταν εκείνη που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 78΄ με τον Πετρόπουλο, το σουτ του οποίου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Ξάνθης.

Η πλήρης ανατροπή του σκηνικού για λογαριασμό των γηπεδούχων ήρθε στο 84΄ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σολάρι, μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις