Σούπερ Λίγκα: Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Αστέρα Τρίπολης στην πρώτη του ήττα

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013 22:19
UPD:22:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο παίκτης του ΠΑΟ Γκονζάλες Μαρότο μάχεται για τη μπάλα με τον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης Σεμπάστιαν Γκρατσίνι, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ - Αστέρας Τρίπολης για την 6 αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο "Α.Νικολαϊδης".

A- A A+

 

Την τρίτη εφετινή του νίκη (όλες εντός έδρας) πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Για τους Αρκάδες ήταν η πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Πρωταγωνιστές για τους «πράσινους» οι «πύργοι» του στην επίθεση, Μάρκους Μπεργκ και Λουτσιάνο Φιγκερόα, που πέτυχαν τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έκανε μακράν την καλύτερη εφετινή της εμφάνιση, τόσο σε διάρκεια, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης του παιχνιδιού, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Είχε σε μεγάλη βραδιά το Μπεργκ, ενώ πολύ καλό ματς έκαναν οι Πράνιτς, Κλωναρίδης. Όσο για τον Φιγκερόα απέδειξε ότι παραμένει σπουδαίος σκόρερ.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα κι απείλησε στο 7΄ με τον Ουσέρο, αλλά στο διάστημα 15΄-35΄ ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και είχε τρεις καλές στιγμές με Κλωναρίδη, Μπεργκ και Πράνιτς. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο οι Αρκάδες ισορρόπησαν το ματς.

Κυρίαρχος ήταν ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος. Στο 50ο λεπτό ο Μάρκους Μπεργκ βρέθηκε απέναντι από τον Χερνάντεζ, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σωτήρια με το πόδι το πλασέ του Σουηδού. Δευτερόλεπτα μετά και πάλι ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά και πάλι το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρε των Αρκάδων.

Στο 59΄ από βαθιά μπαλιά του Σίλντενφελντ, ο Μπεργκ στόπαρε με το στήθος και με γυριστό σουτ κεραυνοβόλησε τον Χερνάντεζ (1-0), πετυχαίνοντας εκπληκτικό γκολ. Ο ενθουσιασμός των «πρασίνων», όμως...περίσσευε και ακριβώς με τη σέντρα οι παίκτες του Αστέρα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, τελικός αποδέκτης έγινε ο Ντε Μπλάσις, ο οποίος από πλάγια στην περιοχή με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε (1-1).

Δεκαπέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς και σε ένα σημείο που ο Αστέρας είχε ισορροπήσει το ματς, ο Γιάννης Αναστασίου έριξε στο ματς το Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς απέδειξε πόσο χαρισματικός σκόρερ είναι. Δέχτηκε μπαλιά στην περιοχή κι ενώ ο αντίπαλός του τον τραβούσε από την φανέλα κατάφερε με προβολή να κάνει το 2-1 και να χαρίσει τη μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις