Φορτίζοντας το iPhone με το χέρι

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 13:03
UPD:13:04
KICKSTARTER/ Bob Panos & Karl Lee
A- A A+

Έναν ιδιαίτερο «ρετρό», αλλά παράλληλα πρακτικό αέρα δίνει στο iPhone η θήκη Mipwr Dynamo, η οποία, εκτός του να προστατεύει το smartphone, επιτρέπει στον κάτοχό του να το φορτίσει με το χέρι, χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους σύνδεση με πρίζα ή υπολογιστή.

Το Mipwr Dynamo βρίσκεται στο Kickstarter, με τους δημιουργούς του να ζητούν από το κοινό χρηματοδότηση ύψους 78.000 δολαρίων και 22 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όταν το τηλέφωνο «ξεμείνει» από μπαταρία, ο χρήστης μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να εμφανίσει έναν μικρό μοχλό χειρός που βρίσκεται στα πλάγια. Πατώντας τον συνεχόμενα, μπορεί να φορτίσει το iPhone μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, περιστρέφοντας έναν μικρό μαγνήτη ο οποίος βρίσκεται μέσα στη θήκη και παράγοντας έτσι ενέργεια που μεταφέρεται στην μπαταρία.

BLOCKNAMEJ

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της θήκης, ένα λεπτό επανειλημμένου πατήματος του μοχλού μπορεί να παράξει περίπου 30 δευτερόλεπτα χρόνου ομιλίας, τα οποία επαρκούν για μία κλήση έκτακτης ανάγκης, εάν ο χρήστης έχει εξαντλήσει τόσο την μπαταρία του iPhone όσο και την εφεδρική που περιέχεται στο Mipwr Dynamo (η οποία με τη σειρά της δίνει δύο επιπλέον ώρες ομιλίας).

KICKSTARTER/ BOB PANOS & KARL LEE

Το τελικό προϊόν θα διαθέτει και δύο LED στο κάτω μέρος, που θα υποδεικνύουν σε τι σημείο βρίσκεται η φόρτιση της μπαταρίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable, το πρωτότυπο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι σχεδιασμένο για iPhone 4/ 4S, αλλά τα σχέδια για την προσαρμογή του στο iPhone 5 έχουν ολοκληρωθεί ήδη, και η νέα έκδοση θα είναι σύντομα έτοιμη, εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία συγκέντρωσης χρηματοδότησης στο Kickstarter.

Προτεινόμενα για εσάς