Φορτίστε το κινητό σας κάνοντας ποδήλατο

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:17

Η εταιρεία Siva Cycle, η οποία ανέπτυξε το Atom, υποστηρίζει ότι ο φορτιστής τροφοδοτεί πλήρως την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου το ίδιο γρήγορα με μία θύρα USB.

A- A A+

Το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς γίνεται τώρα ακόμη πιο πράσινο, χάρη σε ένα νέο αξεσουάρ που επιτρέπει στους ποδηλάτες να φορτίζουν το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο εν κινήσει, μόνο με την ενέργεια που παράγουν καθώς κάνουν πετάλι.

Ονομάζεται Atom και αυτό που το διαφοροποιεί είναι το μέγεθός του, καθώς είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα και εύκολο στην εγκατάσταση, στον πίσω τροχό. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: φορτίζοντας απευθείας το κινητό με κινητική ενέργεια ή τροφοδοτώντας μια αποσπώμενη μπαταρία, η οποία στη συνέχεια μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη συσκευή.

YOUTUBE/SIVACYCLE1

The Atom by Siva Cycle

Η εταιρεία Siva Cycle, η οποία ανέπτυξε το Atom, υποστηρίζει ότι ο φορτιστής τροφοδοτεί πλήρως την μπαταρία ενός κινητού τηλεφώνου το ίδιο γρήγορα με μία θύρα USB. Ενδεικτικά, υπολογίζει ότι για κάθε δύο λεπτά ποδηλασίας, η μπαταρία ενός iPhone φορτίζεται κατά 1%.

«Η ενέργεια αποτελεί μια αναγκαιότητα στη σημερινή εποχή και το να έχει κανείς αρκετή για όλες τις συσκευές του είναι κάτι περισσότερο από μία ευκολία», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Siva Cycle Ντέιβ Ντέλκουρτ. «Περισσότεροι από 1,5 δισ. άνθρωποι δεν έχουν σταθερή και διαρκή πρόσβαση στην ενέργεια και πολλοί από αυτούς εξαρτώνται από τα ποδήλατα ως βασικό μέσο μεταφοράς. Πιστεύουμε ότι το Atom θα αλλάξει ριζικά την ποδηλασία, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Σε αναζήτηση πόρων που θα τους βοηθήσουν να περάσουν στο στάδιο της παραγωγής, οι δημιουργοί του Atom στράφηκαν στην ιστοσελίδα χρηματοδότησης Kickstarter, διαθέτοντας τους πρώτους φορτιστές στην τιμή των 65 ευρώ (έναντι 85 ευρώ, που θα είναι η τιμή τους στην αγορά).

Ενδεικτικό της απήχησης που έχει η ιδέα τους είναι ότι, μόλις ένα 24ωρο αφότου απηύθυναν την έκκλησή τους στην κοινότητα της ιστοσελίδας, είχαν συγκεντρώσει σχεδόν 30.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το ήμισυ των χρημάτων που ζητούσαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή