Σούπερ Λίγκα: Άφησε βαθμούς στο Αγρίνιο ο Oλυμπιακός

Χωρίς φρεσκάδα και φαντασία οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 22:25
UPD:23:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οι παίκτες του Παναιτωλικού Ροντρίγκο Γκάλο (αριστερά) και Γιάννης Τακίδης (κέντρο) μάχονται για τη μπάλα με τον παίκτη του Ολυμπιακού Βλαντιμίρ Βάις (δεξιά), κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

A- A A+

Την πρώτη βαθμολογική απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μίτσελ έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη υπέστη αγωνιστική καθίζηση, ενώ προς το τέλος του παιχνιδιού κινδύνεψε κιόλας. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκόραραν. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και στον τρίτο εντός έδρας αγώνα τους. 

Ο Μάκης Χάβος εστίασε την τακτική του στον έλεγχο του ρυθμού και την αποκοπή στην «τροφοδοσία» των Σαβιόλα και Μήτρογλου, ενώ επιθετικά όλοι έψαχναν με μακρινές μπαλιές τον ταχύποδα Καμαρά και... ό,τι ήθελε προκύψει.

Στο 7ο λεπτό από φάουλ του Βάις ο Σιόβας βρέθηκε αμαρκάριστος, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 25ο λεππτό, όταν ο Σαβιόλα δέχθηκε την πάσα του Βάις, πλάσαρε αλλά το σουτ βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Ράφαελ Μπρακάλι και βρήκε άουτ, ενώ στο 35΄ ο πρώην διεθνής Αργετνινός είχε ακόμη ένα άστοχο σουτ. 

Στην επανάληψη, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας υπέστησαν ανεξήγητη πτώση, δίνοντας την εντύπωση ότι ξέμειναν από φρεσκάδα και δυνάμεις. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι είχε στερέψει από φαντασία το παιχνίδι τους, αφού ο τραυματισμός του Μασάντο αρχικά και η αλλαγή του Ντομίνγκεζ στη συνέχεια, λειτούργησαν καταλυτικά αναφορικά με την ποιότητα παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

OLYMPIACOS FC - OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL

Ο Μίτσελ άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2, προσπάθησε να παίξει από τα άκρα βάζοντας δεξιά τον Κάμπελ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν «φράξει» όλες τις διαβάσεις που οδηγούσαν στην εστία τους, οπότε στον Ολυμπιακό έμεναν μόνο οι «στημένες μπάλες» αλλά και σε αυτόν τον τομέα λίγα πράγματα...

Στο 66΄ ο Καμαρά γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι αλλά ο Μανωλάς μόλις που πρόλαβε τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος ήταν έτοιμος να πλασάρει, ενώ στο 72΄ ο Ρομπέρτο απέκρουσε το σουτ του ίδιου παίκτη. Ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 78΄, όταν ο Μανιάτης πλάσαρε αλλά ο Γκάλο πρόλαβε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 83΄ ο Σφακιανάκης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ρομπέρτο από κοντά, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράφαελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο φάουλ του Χολέβα, στερώντας από τον Ολυμπιακό δύο βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις