Σούπερ Λίγκα: Καλλονή και στη Ριζούπολη

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 20:12
UPD:20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Οι παίκτες της Καλλονής πανηγυρίζουν.

A- A A+

Συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα η Καλλονή, η οποία στην πρώτη εμφάνιση της ιστορίας της στην ανώτατη Εθνική κατηγορία «τρελαίνει κόσμο». Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη πέρασε σαν σίφουνας από τη Ριζούπολη επικρατώντας του Απόλλωνα 3-1 και με 9 βαθμούς μοιράζεται με τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση της κατάταξης ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, χωρίς ουσιαστικά να έχει ως τώρα δική της έδρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό και τους γηπεδούχους να επιδιώκουν να πιέσουν την ομάδα της Λέσβου. Ο Απόλλωνας έχασε μια ευκαιρία στο 8΄, με τον Γκουέλα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Σιδεράκη να αποκρούει σε δύο χρόνους πέφτοντας στη γωνία του και άλλη μία στο 27΄, όταν από σέντρα του Παντελιάδη από αριστερά ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η πολύ μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε, όμως, στην Καλλονή: στο 40ό λεπτό Ο Καζάκης σέντραρε, ο Δεληζήσης γλίστρησε και ο Μανούσος βγήκε απέναντι στον Τζόρβα, με τον διεθνή τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια και να αποσοβεί το 0-1.

Στο 53ο λεπτό όμως ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πήρε την εκδίκησή του, όταν ο Λεονίνιο βρήκε με κάθετη πάσα τον Ποντάνι, αυτός σέντραρε και ο Μανούσος έγραψε το 0-1. Οι «νησιώτες» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 66ο λεπτό διπλασίασαν τα τέρματά τους, όταν σε φάουλ του Λεάντρο η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Τζόρβα.

Δύο λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Σιδεράκης δεν επέτρεψε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αποκρούοντας με εξαιρετική επέμβαση την κεφαλιά του Έγκον στο κόρνερ του Γκουέλα.

Η «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων μπήκε οριστικά στο 76ο λεπτό, όταν ο Μαρσέλο βρέθηκε απέναντι στον Τζόρβα και τον πλάσαρε για το 0-3, δίνοντας επιβλητική διάσταση στη νίκη της ομάδας του. Τελικά, ο Απόλλωνας πέτυχε το γκολ της τιμής με πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90΄, παράβαση στην οποία είχε υποπέσει ο Σιλιγαρδάκης όταν βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις