Ρωσία: Όχι σε απειλή χρήσης βίας και υπαιτιότητα Άσαντ για τη χρήση χημικών

Διαβουλεύσεις για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 19:52
UPD:20:01
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία αρχείου) σημείωσε ότι η Μόσχα θα προτείνει στο Σ.Α. σχέδιο ψηφίσματος για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας να τεθεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο.

A- A A+

Η γαλλική πρόταση για την υιοθέτηση ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο η συριακή κυβέρνηση θα κρινόταν ως υπεύθυνη για τη χρήση χημικών όπλων στις 21 Αυγούστου είναι απαράδεκτη, τόνισε η Ρωσία στους γάλλους εταίρους της την Τρίτη.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε, κατά τη συνομιλία του με τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς, ότι η Μόσχα θα προτείνει στο Σ.Α. σχέδιο ψηφίσματος για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας να τεθεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο, τονίζεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

REUTERS

Εξάλλου, ο ρώσος πρεσβευτής στο Παρίσι σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διαβουλευτεί επάνω σε ένα ψήφισμα για τον διεθνή έλεγχο επί των συριακών χημικών, ωστόσο δεν θα δεχόταν να υπάρχει δικλείδα η οποία να απειλεί τη συριακή κυβέρνηση με χρήση βίας για την εφαρμογή του.

«Πρώτα πρέπει να υπάρξει ψήφισμα το οποίο να θέτει τα συριακά χημικά όπλα υπό διεθνή έλεγχο, κάτι που η Συρία έχει ήδη κάνει δεκτό. Εάν υπάρξει ανάγκη για κάτι επιπλέον, μπορούμε να διαβουλευτούμε εκ νέου για ένα νέο ψήφισμα, σημείωσε ο Αλεξάντερ Ορλόφ, μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή