Αποδοχή της ρωσικής πρότασης για τα χημικά όπλα από πλευράς Συρίας

Δηλώσεις του σύρου πρωθυπουργού στην κρατική τηλεόραση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 14:49
UPD:16:22
EPA/SANA HANDOUT

Ο πρωθυπουργός της Συρίας, Γουαέλ Αλ Χάλκι (φωτ. αρχείου)

A- A A+

Την υποστήριξη της κυβέρνησης της Συρίας στην ρωσική πρόταση περί διεθνούς ελέγχου του συριακού χημικού οπλοστασίου εξέφρασε ο σύρος πρωθυπουργός, Γουάελ Αλ Χάλκι, την Τρίτη, ώστε να αποφευχθεί ένα αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Ο κ. Χάλκι σημείωσε, σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση, ότι η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας ώστε «να μην χυθεί άλλο συριακό αίμα».

EURONEWSGREEK

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι, σε συζήτησή του με τον πρόεδρο της ρωσικής Κάτω Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Αλ Μουαλέμ, είχε δηλώσει ότι η χώρα του αποδέχεται τη ρωσική πρόταση.

EURONEWSGREEK

«Είχαμε ιδιαίτερα παραγωγικές συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα και εκείνος πρότεινε μία πρωτοβουλία σχετική με τα χημικά όπλα. Και το βράδυ συμφωνήσαμε με τη ρωσική πρωτοβουλία», ανέφερε ο κ. Μουαλέμ.

Πρόσθεσε δε ότι η Συρία συμφώνησε με τη ρωσική πρόταση καθώς αυτή «θα αφαιρούσε κάθε έδαφος για την αμερικανική επιθετικότητα», όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.

REUTERS

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Συρία είχε χαιρετήσει τη ρωσική πρωτοβουλία περί διεθνούς ελέγχου επί του συριακού χημικού οπλοστασίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν αποδεχόταν και το περιεχόμενο της ρωσικής πρότασης.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή