Σφάλμα ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία, τονίζει ο Λαβρόφ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 17:06
UPD:17:10
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές δυνάμεις «να αποφύγουν σφάλματα του παρελθόντος».

A- A A+

Η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε στρατιωτική σύρραξη για τη Συρία, ξεκαθάρισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με κανέναν», απάντησε ερωτηθείς τι θα κάνει η Μόσχα σε περίπτωση που οι δυτικοί επιτεθούν κατά των στρατιωτικών υποδομών της Δαμασκού.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λαβρόφ κάλεσε τις ΗΠΑ και τις άλλες δυτικές δυνάμεις «να αποφύγουν σφάλματα του παρελθόντος», καθώς, όπως είπε, αντίθετα με όσα πιστεύει η Δύση, μία στρατιωτική επέμβαση «δεν θα τερμάτιζε τον εμφύλιο» πόλεμο στη χώρα. 

Ο ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως οι δυτικοί δεν είναι σε θέση να παράσχουν αποδείξεις που θα αποδεικνύουν τις κατηγορίες περί επίθεσης με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση: 

EURONEWSGREEK

«Δεν μπορούν να δώσουν αποδείξεις, εντούτοις υποστηρίζουν πως η "κόκκινη γραμμή" έχει ξεπεραστεί και δεν μπορούν πλέον να περιμένουν», παρατήρησε, ωστόσο όπως υπογράμμισε, οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία χωρίς την συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Η προσφυγή στη βία χωρίς τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μία μη εξουσιοδοτημένη επέμβαση από τη διεθνή κοινότητα δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα πλην του να επιδεινώσει την κατάσταση σε μία χώρα την οποία θέλουμε να γλιτώσουμε από τη δικτατορία και όπου θέλουμε να επιβάλουμε τη δημοκρατία», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «ολισθηρό κι επικίνδυνο έδαφος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή