Συρία: Προειδοποίηση για χρήση βίας από το Παρίσι αν επιβεβαιωθούν οι επιθέσεις με χημικά

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 10:16
UPD:10:25
EPA/JULIEN WARNAND

Αν επιβεβαιωθούν οι επιθέσεις με χημικά είναι αναγκαία η χρήση βίας, ως απάντηση από τη πλευρά της διεθνούς κοινότητας, υποστήριξε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Με χρήση βίας στη Συρία προειδοποιεί το Παρίσι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι αναφορές για επιθέσεις με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ.

ALJAZEERAENGLISH
REUTERS

Αν επιβεβαιωθούν οι επιθέσεις με χημικά είναι αναγκαία η χρήση βίας, ως απάντηση από τη πλευρά της διεθνούς κοινότητας, υποστήριξε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

EURONEWSGREEK

Το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

EURONEWSGREEK

Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν εκ  νέου περιοχές στα περίχωρα της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Ρουκέτες και βλήματα όλμου έπληξαν τις συνοικίες Τζομπάρ και Ζαμάλκα. Αμφότερες περιλαμβάνονται στις περιοχές της ανατολικής περιφέρειας της Δαμασκού που σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, έγιναν στόχος επίθεσης με χημικά.

 Από τον σημερινό βομβαρδισμό επλήγησαν επίσης η συνοικία Καμπούν και ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, νότια της πρωτεύουσας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή