Φαμπιούς: «Θηριωδία» τυχόν χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 16:56
UPD:16:59
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δήλωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κατά την άφιξή του στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς στα προάστια της Δαμασκού, τότε θα πρόκειται για μια «θηριωδία άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

Εάν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών όπλων «όχι μόνο θα πρόκειται για σφαγή, αλλά για μια θηριωδία άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο Φαμπιούς κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε πάντως ότι οι καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ζητήσει οι εμπειρογνώμονες της αποστολής του ΟΗΕ που βρίσκονται ήδη στη Συρία να ερευνήσουν τις καταγγελίες αυτές.

Ο Φαμπιούς σημείωσε επίσης ότι αργότερα απόψε θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, τον Άχμεντ Τζάρμπα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή