Επίθεση με χημικά στη Συρία: Τη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ ζητεί η Σαουδική Αραβία

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 16:10
UPD:16:21
REUTERS/STRINGER

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία επικαλούμενα μαρτυρίες ακτιβιστών της αντιπολίτευσης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Σαουδική Αραβία μετά τις πληροφορίες για επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Η Δαμασκός διέψευσε τις αναφορές περί χρήσης χημικών όπλων σε επίθεση στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, με πάνω από 200 νεκρούς.

Η κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή η οποία υπογράμμισε ότι οι αναφορές ακτιβιστών της αντιπολίτευσης για δεκάδες νεκρούς από επίθεση με χημικά όπλα, είναι παντελώς αναληθείς.

Όπως είπε η ίδια πηγή, οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στο φως για να προκαλέσουν σύγχυση και να αποσπάσουν τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, που έφθασαν σήμερα στη Δαμασκό, από την αποστολή τους. 

Παρά τις διαψεύσεις ωστόσο, ε βίντεο από τις συνοικίες ανατολικά της συριακής πρωτεύουσας διακρίνονται άνθρωποι να βήχουν καθώς πνίγονται, κάποιοι βγάζουν αφρούς από το στόμα ενώ πολλοί κείτονται νεκροί, χωρίς σημάδια από εμφανή τραύματα.

REUTERS

Από την πλευρά του ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Άσαντ με χρήση χημικών αερίων, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι.

EURONEWSGREEK

«Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν το συριακό λαό», τόνισε και όπως εκτίμησε, η σφαγή αυτή δίνει τη «χαριστική βολή» στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Όπως επεσήμανε, «δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων», αλλά «τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος» γιατί «αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή