Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτικών αστυνομικών

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 11:07
UPD:12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Caravel, όπου συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων, πραγματοποιούν μέλη της δημοτικής αστυνομίας.

Μοναδικό θέμα της συνέλευσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί αλλά καθυστέρησε λόγω της παρουσίας μελών της ΚΕΔΕ στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, είναι «οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Χθες ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Στάση εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεών της η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Στις 12 το μεσημέρι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να μαζευτούν και οι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το Caravel.

Για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή