Συγκέντρωση ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το δημαρχείο της Αθήνας

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 14:37
UPD:16:36
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας.

A- A A+

Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά έχουν συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο -που συνεδριάζει αυτήν την ώρα- να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά

«Η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο είναι να αναστείλει τη λειτουργία του δήμου της Αθήνας, ώστε να σηματοδοτήσει και το τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι δήμοι που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα», ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Όπως είπε, «τα μηνύματα που έρχονται από όλη την έλαδα είναι ότι δεκάδες δήμοι βρίσκονται από σήμερα το πρωί σε αναστολή λειτουργίας, αντιλαμβανόμενοι ότι εκτός από τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων θα υπάρξει ουσιαστικά η κατάρρευση της Τ.Α.».

«Έστω και στο "και πέντε" θα πρέπει να το κάνει πρώτα από όλα ο δήμος της Αθήνας και μετά όλοι οι υπόλοιποι δήμοι», πρόσθεσε.

Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να καταλήξει σε οριστική απόφαση ως προς τη στάση που θα τηρήσει αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα ταχθεί στο πλευρο των εργαζομένων, θα ζητήσει ανάκληση της διαθεσιμότητας και μαζι με εκπροσώπους ΚΕΔΕ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να επισκεφτούν τους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού φάσματος.

Στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου έχει τεθεί και το ενδεχόμενο να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου -πλην των κοινωνικών- τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από την Αγίου Κωνσταντίνου προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια προς τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κωνσταντίνο Τσιμάρα.

NAFTEMPORIKIGR

Η δήλωση του Θ. Μπαλασόπουλου

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Για αύριο Παρασκευή η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ - newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή