Ζιμπάμπουε: Δεν αναβάλλονται οι εκλογές της 31ης Ιουλίου

Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 19:25
UPD:19:34
REUTERS/PHILIMON BULAWAYO

Το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή έχει κατακρίνει την επιλογή της ημερομηνίας των εκλογών, τονίζοντας ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι εντελώς ατελείς και η ψηφοφορία μπορεί εύκολα να νοθευθεί.

A- A A+

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε απέρριψε τις αιτήσεις του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας για αναβολή των εκλογών της 31ης Ιουλίου.

Τόσο ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε όσο και ο πρωθυπουργός Μόργκαν Τσβανγκιράι είχαν ζητήσει οι εκλογές να μετατεθούν χρονικά.

Ο κ. Τσβανγκιράι είχε επιχειρηματολογήσει ότι η Ζιμπάμπουε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Οι δύο άνδρες στηρίζουν από το 2008 μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ωστόσο θα βρεθούν αντιμέτωποι στη μάχη για την προεδρία.

Την ανακοίνωση της οριστικής διεξαγωγής των εκλογών στις 31 Ιουλίου 2013 έκανε στο πρακτορείο Reuters, ο ανώτατος δικαστικός, Γκόντφρεϊ Τσιντγιαουσίκου.

Το Κίνημα για Δημοκρατική Αλλαγή του κ. Τσβανγκιράι έχει κατακρίνει την επιλογή της ημερομηνίας, τονίζοντας ότι οι εκλογικοί κατάλογοι είναι εντελώς ατελείς και η ψηφοφορία μπορεί εύκολα να νοθευθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή