Βεστερβέλε: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 13:05
UPD:14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

A- A A+

Την αλληλεγγύη του προς τη χώρα μας εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Όπως είπε ο κ. Βεστερβέλε, στόχος της επίσκεψής του, ήταν να στείλει ένα μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης προς τη χώρα μας.

«Πιστεύω ότι το καράβι ξεκινά όταν είσαι στην ακτή, και τα πανιά της Ελλάδας είναι προς την ανάπτυξη που θα φέρει περισσότερη ευημερία στο μέλλον στους ανθρώπους αυτής τη χώρας», σημείωσε.

Ο γερμανός υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σαμαρά για την φιλοξενία, προσθέτοντας ότι είναι «μεγάλη χαρά» να βρίσκεται στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας στέκεται όρθια παρά τη δύσκολη συγκυρία και τις πολιτικές και γεωπολιτικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τόνισε ότι η σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες που θα φέρουν την ανάπτυξη.

Αναφέρθηκε τέλος στη συμμετοχή του στη χθεσινή διάσκεψη στο Βερολίνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, οι εργασίες της οποίας, όπως είπε, πήγαν πολύ καλά. «Είναι μία συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα στο Παρίσι και πραγματικά εστιάζουμε σε αυτή», επεσήμανε.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε πως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον έλληνα Πρωθυπουργό έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη στη Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμη, ότι έχουμε καλές ειδήσεις, πως στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους και το εάν το ζήτημα θα τεθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τις κάλπες στη Γερμανία. «Το ζητούμενο τώρα είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αρχίζουν τώρα να επιδρούν. Το να τεθούν τώρα σε αμφιβολία θα αποτελούσε ένα μεγάλο λάθος, θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, καθώς εμφανώς βλέπει κανείς για πρώτη φορά στον ορίζοντα μια αχτίδα φωτός κι αυτή τη θετική συγκυρία θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς τέλος για τα τελευταία γεγονότα στη Αίγυπτο, είπε ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία και ο διάλογος. «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να μην προβούν σε χρήση βίας και αυθαιρεσιών, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε επακριβώς τις μελλοντικές εξελίξεις  και από τις εξελίξεις θα εξαρτηθούν οι πολιτικές μας αποφάσεις», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή