Ανησυχία Βέστερβέλε για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 23:39
UPD:23:44
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον κ. Βενιζέλο, ο Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αίγυπτο.

A- A A+

Την ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο.

«Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή και ανησυχία την κατάσταση στην Αίγυπτο», ανέφερε ο γερμανός υπουργός, εκφράζοντας την ευχή να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της δημοκρατίας και να επενδύσει στο διάλογο.

Στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον κ. Βέστερβέλε, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και η δημοκρατική προοπτική της Αιγύπτου, που όπως είπε, είναι μια χώρα-κλειδί για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Η σκέψη μας στρέφεται στον αιγυπτιακό λαό, στους Αιγύπτιους πολίτες που αγωνιούν για την πορεία της χώρας τους, για την πορεία της πατρίδας τους και θέλουν, είμαι βέβαιος, όπως όλοι οι λαοί του κόσμου να έχουν μια δημοκρατικά συγκροτημένη πολιτεία που διασφαλίζει την ευημερία για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε ο έλληνας ΥΠΕΞ.

«Εκτός από το ενδιαφέρον μας και την ανησυχία μας θέλω να διατυπώσω και αυτή την έντονη ευχή, τα πράγματα να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, τον ταχύτερο δυνατό για την Αίγυπτο και τον αιγυπτιακό λαό», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή