Γ. Μιχελάκης: Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εσωτερικών
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 19:15
UPD:19:19
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

A- A A+

Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά, έχω συνείδηση των δυσκολιών αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε, τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ. Μιχελάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι «νιώθω ιδιαίτερα έντονο το βάρος των ευθυνών και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνω, ως υπουργός Εσωτερικών, στις δύσκολες αυτές ώρες για την πατρίδα μας».

Ο νέος υπουργός έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του, λέγοντας ότι «διαδέχομαι στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της παράταξής μας, τον φίλο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη» και συμπλήρωσε: «Στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε. Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η γνώμη του θα αποτελούν βασικό σύμμαχό μας».

Αναφερόμενος στο νέο αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, τόνισε ότι «νιώθω ακόμα την υποχρέωση να διαβεβαιώσω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνεργασία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή».

Όπως είπε, το γραφείο του θα είναι ανοιχτό για όλους και σημείωσε ότι μόνο κριτήριο για όλους θα είναι η αξιοσύνη, η όρεξη για δουλειά.

«Γνώμονας είναι ένας: Ότι, πάνω από όλα, υπάρχουν οι ανάγκες της πατρίδας μας. Υπάρχουν οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Και στις ανάγκες αυτές οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον πιο αποτελεσματικό, αλλά και τον πιο γρήγορο τρόπο», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλανίδης ανέφερε πως δουλεύοντας όλοι μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία».

Ο ίδιος τόνισε ότι «παραλάβαμε πριν από ένα χρόνο οφειλές που ξεπερνούσαν τα 2,5 δισ. ευρώ και βγάλαμε πλεόνασμα το πρώτο πεντάμηνο του 2013 πάνω από 400 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους που δέσμευαν την Ελλάδα έναντι των δανειστών χωρίς να αφήσουμε απροστάτευτες τις τοπικές κοινωνίες, που δοκιμάζονται σκληρά».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το τελευταίο τρίμηνο αποπληρώσαμε πάνω από 280 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ ενισχύοντας τη ρευστότητα των τοπικών αγορών.

Στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα με την κοινωνία απέναντι, όλα όμως μπορούμε να τα αλλάξουμε μαζί με την κοινωνία και ευχήθηκε στη νέα ηγεσία του υπουργείου κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή