Ευ. Βενιζέλος: Στόχοι η ανάπτυξη και η απασχόληση

«Ο λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα»
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 14:51
UPD:15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και γενικότερα για τη χώρα και την κοινωνία.

A- A A+

Την ανάπτυξη και την απασχόληση πρόταξε ως βασικούς εθνικούς στόχους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας τα ηνία του ΥΠΕΞ από τον Δ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και γενικότερα για τη χώρα και την κοινωνία, ενώ αναφερόμενος στο πολιτικό πλαίσιο που διέπει τη συμφωνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως τα δύο κόμματα προχωρούν στην εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με στόχο να βγει η χώρα από την κρίση.

Ανέφερε ακόμη πως αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων επεξεργάζονται την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα επιτρέπει θεσμικά τον πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τελετή παράδοσης - παραλαβής

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ των κ.κ. Αβραμόπουλου και Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, τονίζοντας ότι προτεραιότητες πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Χαρακτήρισε στη συνέχεια μέγιστη τιμή και πράξη εθνικής ευθύνης την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο ΥΠΕΞ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ένα από τα προκεχωρημένα φυλάκια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Εξέφρασε τέλος την λύπησή του για το γεγονός ότι η ξαφνική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού διέκοψε την «εξαιρετική δουλειά» που έκανε ο προκατόχός του Δ. Αβραμόπουλος, με τον οποίο, όπως σημείωσε ωστόσο, θα έχει στενή συνεργασία με τη νέα του ιδιότητα.

YOUTUBE/AMNAWEBTV
Ε. Βενιζέλος: Εθνικοί στόχοι η ανάπτυξη και η η απασχόληση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. βενιέλος, αναλαμβανοντας και τα καθηκοντα του υπουργού Εξωτερικών, επισήμανε οτι οι μεταρρυθμίσεις είναι ζωτική ανάγκη της οικονομίας. Το νέο φορολογικό σύστημα, είπε ο κ Βενιζέλος,πρέπει να είναι απλό και δίκαιο ενω προανήγγειλε πρωτοβουλία των δυο κομμάτων για αναθέωρηση του Συντάγματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι στη διάρκεια της θητείας του «ανατάχθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας», αλλά και καλλιεργήθηκε η αντίληψη της «θεσμικής διάρκειας στη συνέχεια του κράτους».

Υπογράμμισε τέλος τη σημασία της συνοχής και της συνεργασίας, προσθέτοντας ότι «βιώνουμε στην πράξη» την πολιτική συναίνεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή