Τις Κ.Ο. συγκαλούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Πληροφορίες για εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 22:22
UPD:22:48
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης (μπροστά) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρούν από το Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες τους συγκαλούν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, εν μέσω πληροφοριών για εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 22.00.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπουργούς.

Στο επίκεντρο της τρίτης κατά σειρά σύσκεψης μέσα στην εβδομάδα, βρέθηκε το ανοιχτό μέτωπο της ΕΡΤ αλλά και το θέμα της συνολικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

YOUTUBE/AMNAWEBTV

Αναφερόμενος στη λειτουργία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική λέγοντας πως «υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», καθώς και πως τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα». Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», για να επισημάνει, τέλος, ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».

Σε ό,τι αφορά στη ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΜΠΕ, από τη δίωρη επίσης απογευματινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προέκυψε πως ο κ. Φώτης Κουβέλης επρόκειτο να προσέλθει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με την κατεύθυνση: Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ένταση.

Το μεσημέρι, πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Σπύρος Λυκούδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κυβερνητικοί εταίροι είναι «κοντά σε συμφωνία».

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το κόμμα από τον κ. Κουβέλη, το θέμα του ανασχηματισμού και του τρόπου με τον οποίο θα γίνει, θα συζητηθεί από τους τρεις αρχηγούς στις αρχές του Ιουλίου.

Τόνισε επίσης πως για τη ΔΗΜΑΡ, προτεραιότητα ήταν πάντοτε «να έχουμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και όχι για το κατά πόσον θα ήταν καλύτερα αν είχαμε περισσότερα ή πιο βασικά στελέχη σ’ αυτό».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία των κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τους υπουργούς της, αλλά αν χρειαστεί, θα ξαναδεί το θέμα.

«Αυτό που έχουμε ως δεδομένο τώρα, είναι ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε τους ανθρώπους που εμπιστευθήκαμε να μας εκπροσωπήσουν στο σχήμα. Εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας ή άλλοι υπουργοί δεν θέλουν την παρουσία τους, εμείς δεν πρόκειται να κωφεύσουμε. Αλλά η θέση μας είναι σαφής: εμείς πιστεύουμε ότι είναι πανάξια πολιτικά στελέχη και σοβαροί επιστήμονες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους και την παρουσία τους βοηθάνε το κυβερνητικό σχήμα. Αν άλλοι τώρα έχουν άλλη άποψη, όλα σεβαστά είναι», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας, σημείωσε ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που πρέπει να τεθεί είναι ο συλλογικός χαρακτήρας της κυβέρνησης.« Οι αποφάσεις να είναι αποφάσεις όλων και καμίας ομάδας στελεχών στο κυβερνητικό σχήμα. Αν υπήρχε αυτό, πολλά πράγματα θα είχαν λυθεί πριν φτάσουμε στις συναντήσεις των τριών αρχηγών», παρατήρησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή