ΠΑΣΟΚ: Συγκαλείται εκ νέου η Κ.Ο. και το Πολιτικό Συμβούλιο

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 22:14
UPD:22:20
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:15 στην Ιπποκράτους ωστόσο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Την άμεση συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:15 στην Ιπποκράτους ωστόσο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται ακόμη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση που προηγήθηκε πριν τη σύσκεψη στο Μαξίμου, η  Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξουσιοδότησε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαπραγματευτεί και να πετύχει το μέγιστο του πλαισίου που έθεσε ενημερώνοντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος προσήλθε στη σύσκεψη διεκδικώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, «με όλες τις συχνότητές της και όλα τα προγράμματα». Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων, η θέση του κ. Βενιζέλου διαμορφώνεται με βάση την κοινή αντίληψη και της ΠΟΣΠΕΡΤ, περί της ανάγκης αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά η συζήτηση αυτή θα γίνει μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχουν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί ενώ τα μέλη των μουσικών συνόλων δεν είναι στα αδιαπραγμάτευτα χαρτιά και «δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση για έναν τέτοιο λόγο».

Κοινή πεποίθηση όλων των στελεχών που μετείχαν στη συνεδρίαση ήταν ότι ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ τηρήσει, μέχρι το τέλος, σκληρή στάση και αποχωρήσει από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να την ακολουθήσει έστω κι αν αυτό μπορεί να γίνει σε επόμενη φάση.

Ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι αν υπάρξει αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ να μην ακολουθήσει αλλά ο κ. Βενιζέλος να συγκαλέσει αύριο τα αρμόδια όργανα του Κινήματος για να συζητηθεί η νέα κατάσταση.

Ο κ. Σκανδαλίδης, όπως και η Τόνια Αντωνίου άσκησαν σκληρή κριτική στον κ. Σαμαρά. Τόνισαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αρκεστεί στα λόγια του κ. Σαμαρά αλλά να ζητήσει πράξεις αλλιώς, όπως ειπώθηκε, «θα ξαναβρούμε μπροστά μας τα ίδια θέματα».

Πιο σκληρός ήταν ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «αναξιόπιστο», «αφερέγγυο», «δεξιό παλαιάς κοπής» που κινείται στις παλιές «δεξιές συντεταγμένες». Επίσης τόνισε ότι η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, ανέφερε ότι το πρώτιστο είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και εφόσον αυτό συμφωνηθεί, τότε πρέπει να συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα, όπως ο ανασχηματισμός. Ακόμη επανέλαβε τη θέση του ότι οι εκλογές δεν είναι ο μόνος δρόμος και ότι σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να ηγηθεί τρικομματικής κυβέρνησης, να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αρχίσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών.

Στη συνεδρίαση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοϊδης και η κ. Χριστοφιλοπούλου πρότειναν να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Βενιζέλος να διαπραγματευτεί όλα τα θέματα. Τέλος ο κ. Χρυσοχοϊδης φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατό να πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή