Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα δημοκρατίας

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 23:03
UPD:18/06/2013 01:19
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στα γραφεία του κόμματος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την αποψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βασικό θέμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι η κυβέρνηση να λειτουργεί ως μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας και όχι ως μονοκομματική της Νέας Δημοκρατίας που απλά ανέχεται τους άλλους ενω το βασικό πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της Δημοκρατίας, της συνταγματικής τάξης, του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού.

Στις δηλώσεις τουχαρακτήρισε φορτισμένο το κλίμα γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, αλλά όπως είπε το πραγματικό πρόβλημα δεν το δημιουργήσε το ΠΑΣΟΚ. «Εμείς έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι εκλογές δε θέλουμε, οι προτεραιότητες της χώρας είναι διαφορετικές, αλλά δεν θα παίξει κανείς με τις αντοχές μας, τις ανοχές μας και την αξιοπρέπειά μας και πολύ περισσότερο με τις αντοχές, τις ανοχές και την αξιοπρέπεια των θεσμών», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με αφορμή την ΕΡΤ, οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να λύσουν τα προβλήματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης ενώ πρόσθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει την αρμοδιότητα να αναστείλει τη λειτουργία συντάγματος. «Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτό έγινε στην περίπτωση της ΕΡΤ», υποστήριξε.

Οπως είπε, «είμαστε υπέρ της ριζικής μεταρρύθμισης αλλά με βάση το θεσμικό πλαίσιο από τη Βουλή» και υπογράμμισε πως η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και όχι από οπισθοδρομήσεις και προχειρότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος αναφέροντας πως ο κ. Σαμαράς φάνηκε απόψε να αποδέχεται την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμαμτικής συμφωνίας, την ανάγκη ανασχηματισμού και την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Καταλήγοντας είπε πως ο αγώνας δεν γίνεται για κάποιους εργαζομένους ή για κάποιες δεδομένες καταστάσεις. Ο αγώνας, συνέχισε, γίνεται για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτική μας σοβαρότητα, την προοπτική της κυβέρνησης, την αγωνία του ελληνικού λαού που δεν θέλει εκλογές, θέλει μεταρρυθμίσεις αλλά θέλει να ξέρει ότι η κυβέρνησή του τον καθοδηγεί σωστά και υπεύθυνα στην οριστική έξοδο από την κρίση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή