Πρόταση εννέα σημείων από τον Πρωθυπουργό

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 21:30
UPD:22:57
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη φωτογραφία το Μέγαρο Μαξίμου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

A- A A+

Πρόταση εννέα σημείων για την απεμπλοκή από την κρίση παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στην πρόταση περιλαμβάνεται:

REUTERS
ΕΡΤ: Εν αναμονή της σύσκεψης των τριών αρχηγών

Η αντιπαράθεση γύρω από το μέλλον της ελληνικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται, πέντε ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει το σύνολο των εργαζομένων σε αυτήν.

1) Η συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμά της.

2) Η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού.

3) Η άμεση κατάθεση του ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και η κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ των θέσεων όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου.

4) Συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων.

5) Ορισμός αξιόπιστου στρατηγικού συμβούλου για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

6) Ορισμός αρμόδιου υφυπουργού με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση χωρίς να παραμερίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

7) Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ.

8) Συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και 

9) Συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Θέλω να αναβαπτίσουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό, για να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για να μην ακυρωθεί η ευκαιρία του αγωγού ΤΑΡ σε συνδυασμό με τη ΔΕΣΦΑ που αναβαθμίζουν γεωστρατηγικά τη χώρα», φέρεται να δήλωσε κατά τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς.

Αλ. Τσίπρας: Τελειώσατε κ. Σαμαρά

Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. «Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Αλ. Τσίπρας: Τελειώσατε κ. Σαμαρά

Απόσπασμα από την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Συντάγματος.

Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό: «Αυτό είναι η κοινή πεποίθηση, το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα. Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος ... Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας».

Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ καταγγέλλοντας «καταστρατήγηση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας» με την απόλυση των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, «η πρόσφατη απαράδεκτη και κυνική απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με συνοπτικές διαδικασίες, παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, επιχειρεί την εξαΰλωση ενός δημόσιου αγαθού, προσβάλλει το δικαίωμα ενημέρωσης των πολιτών, υποβαθμίζει και απομονώνει τις ακριτικές περιοχές και τους απόδημους Έλληνες».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το «μαύρο» στην ΕΡΤ «μαύρισε» τον κ. Σαμαρά

«Το "μαύρο" στην ΕΡΤ "μαύρισε" τον κ. Σαμαρά και μετέτρεψε το success story σε succert story του αυταρχισμού, της λογοκρισίας, της μνημονιακής προπαγάνδας, της φτώχειας και των απολύσεων. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε και αν πράξει ο κ. Σαμαράς στο μέλλον», ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε για τον Πρωθυπουργό και τις εξελίξεις με την ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Χρυσή Αυγή: Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές

«Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές και τότε ο λαός θα ρίξει στον Καιάδα το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο», σχολίασε η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της για τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας πως οι κυβερνητικοί εταίροι δεν συγκινήθηκαν από τους δύο εκατομμύρια ανέργους και τους τρεις χιλιάδες αυτόχειρες, αλλά από την ΕΡΤ.

«Αν ο Σαμαράς θέλει περικοπές, ας κόψει τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών και τα εκατομμύρια που αρπάζουν τα κόμματα και τα golden-boys του Δημοσίου», επαναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή.

ΚΚΕ: Όχι στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού

NAFTEMPORIKI.GR/ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
Δ. Κουτσούμπας: Όχι στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού

Όχι στις συνταγές που προτείνουν τα κόμματα «του νέου διπολισμού» είτε με πυρηνα τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της συγκεντρωσης του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμό της.

Όχι στις συνταγές που προτείνουν τα κόμματα «του νέου διπολισμού» είτε με πυρήνα τη ΝΔ είτε το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο Κουτσούμπας η διέξοδος βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, πρόσθεσε καλώντας τον λαό «να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια στις επιδιώξεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μοναδικό σκοπό έχουν να καθίσουν στο σβέρκο του λαού για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις των μονοπωλίων και της ΕΕ».



naftemporiki.gr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή