Αλ. Τσίπρας: Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 20:46
UPD:18/06/2013 01:55
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

«Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

A- A A+

«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής: Ένας χρόνος ψέματα, εκβιασμοί και βαρβαρότητα, φτάνει πια, ο λαός μίλησε, η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ.

«Ως εδώ η καταστροφή, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Τελειώσατε κ. Σαμαρά, καληνύχτα σας»

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς έχει καλέσει τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Για να αποφασίσουν την τύχη της κυβέρνησής τους και την προσωπική τους τύχη. Και βρίσκω την ευκαιρία να απευθυνθώ από αυτό το βήμα στον Πρωθυπουργό. Και να τον ενημερώσω γι' αυτό που δεν εννοεί να καταλάβει: κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά για να το εμπεδώσετε: Τε-λει-ώ-σα-τε! Είτε τα βρείτε, είτε δεν τα  βρείτε απόψε, καληνύχτα σας. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό: «Αυτό είναι η κοινή πεποίθηση, το τελεσίδικο μήνυμα από τον αγώνα της ΕΡΤ και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που σαρώνει όλη την Ελλάδα. Τελειώσατε κ. Σαμαρά, γιατί έχετε εκθέσει τη χώρα διεθνώς. Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος ... Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας».

YOUTUBE/LEFTGRVIDEOS
Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα - 1

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα 17/6

Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή «την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου».

YOUTUBE/LEFTGRVIDEOS
Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα - 2

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα 17/6

Ως προς τα αίτια που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με την απόφασή του αυτή ο πρωθυπουργός ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή. Ήθελε, πρόσθεσε, να δώσει ένα συμβολικό πλήγμα στη δημοκρατία και στην ενημέρωση, «ήθελε να διαμοιράσει στους βαρόνους της διαπλοκής και της προπαγάνδας που διαφημίζεται ως ενημέρωση, τα ιμάτια της ΕΡΤ, να βγάλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση έξω από τη διεκδίκηση της ψηφιακής πλατφόρμας και να εξουδετερώσει, ενόψει και των εκλογών, κάθε φωνή αντίστασης, αξιοπρέπειας και δεοντολογίας».

«Πάρτε το απόφαση κ. Μέρκελ»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κ. Μέρκελ, η οποία χθες Κυριακή, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας «σεβασμό για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους», αλλά και υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα και αυτές σχετικά με μια αναμορφωμένη Δημόσια Διοίκηση».

«Θα ήθελα, όμως, με την ευκαιρία της συγκέντρωσης να ενημερώσουμε και την κ. Μέρκελ, που ανησυχεί. Κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει, ούτε καν να ρυθμίσει την κυκλοφορία στη Μεσογείων - έξω από την ΕΡΤ. Όσο κι αν σας λείψει, πρέπει να το πάρετε απόφαση: Τα σπρεντ της αναξιοπιστίας των εκλεχτών σας στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά της οικονομίας. Η απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού έχει πια γίνει αγεφύρωτη. Δεν μαζεύεται πια ο πόθος του λαού για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, όσο κι αν τον τρομοκρατήσετε».

«Ετοιμότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας»

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. «Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους», είπε.
 
Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.
 
Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.
 
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα, «όχι μόνο τους αριστερούς και τις αριστερές αλλά σε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα, σε έναν σκληρό και νικηφόρο αγώνα που ήδη έχει αρχίσει για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή