Γιούνκερ: Ποτέ δεν πίστεψα ότι η διαδρομή της τρόικας για την Ελλάδα ήταν αλάνθαστη

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 12:46
UPD:12:52
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναγνώρισε ότι τα θέματα που έθιξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεσή του, είναι σημαντικά.

A- A A+

Ποτέ δεν πίστεψα ότι η διαδρομή της τρόικας για την Ελλάδα ήταν αλάνθαστη, παρατήρησε ο Ζαν Κλοντ Γιοούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό, κληθείς να σχολιάσει την ομολογία λάθους του ΔΝΤ. Παρά τα λάθη, ωστόσο, συμπλήρωσε, το βασικό αποτέλεσμα επετεύχθη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αφού σημείωσε με νόημα πως δεν συνηθίζει να επικρίνει «αυτούς που κάνουν πρόοδο στην αυτοκριτική τους», αναγνώρισε ότι τα θέματα που έθιξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεσή του, είναι σημαντικά.

Ποτέ όμως, δεν πίστεψα ότι ο τρόπος - η διαδρομή που επέλεξε η τρόικα για την  Ελλάδα, ήταν αλάνθαστη, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα και υποστήριξε ότι παρά τα λάθη που έγιναν, το βασικό αποτέλεσμα επετεύχθη.

ΝΕΤ

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως το σημαντικό είναι να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, μετά τα λάθη του πρώτου μνημονίου.

«Δεν έπεσα από τα σύννεφα ήξερα ότι λάθος συνταγή», αλλά αυτό, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι τώρα που η κατάσταση στην Ελλάδα αλλάζει, θα γυρίσουμε πίσω και θα ασχολούμαστε με το χθες.
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή