WRC: Οζιέ για το τέλος

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 19:49
UPD:20:51
EPA/-

Πρώτη νίκη σε ειδική του φετινού ράλι Ακρόπολις για τον Σεμπαστιέν Οζιέ.

A- A A+

Η βροχή έγινε πιο έντονη στην τελευταία ειδική της ημέρας «Ζήρεια 2», αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για τα πληρώματα. Γλιστρούσε πολύ και η ορατότητα δεν ήταν καλή με μοναδική ίσως εξαίρεση τον Σεμπαστιέν Οζιέ, ο οποίος πέρασε πρώτος την ειδική και την βρήκε σε καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Ο Γάλλος ολοκλήρωσε την ημέρα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μία νίκη, την πρώτη του σε ειδική του Ακρόπολις και την είσοδο στην πρώτη δεκάδα, κάτι που ήταν ο αρχικός του στόχος, μετά το χθεσινό φιάσκο.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Μαντς Οστμπεργκ που ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στη γενική κατάταξη από τον Μάρτιν Πρόκοπ, «χτίζοντας» παράλληλα μία διαφορά 24 δευτ. Ο Τσέχος δυσκολεύτηκε αρκετά και έμεινε ένατος στην ειδική.

Ο Γιάρ-Μάτι Λάτβαλα δεν θέλησε να πάρει κάποιο ρίσκο και τερμάτισε στην τρίτη θέση της ειδικής. Η αργοπορία του Σορντό όμως και σε αυτή την ΕΔ, διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του Φιινλανδού στη γενική κατάταξη, φτάνοντάς το πλέον στο 1 λεπτό και 4,1 δευτ. Οπως φαίνεται, ο Σόρντο δεν θέλησε να διακινδυνεύσει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, δεν είχε πρόθεση να πιέσει και μάλλον επιθυμεί να τερματίσει τον αγώνα πίσω από τον Λάτβαλα.

Ο Τιερί Νουβίλ παραμένει τρίτος γενικής, τερματίζοντας τέταρτος εδώ. Λόγω της αργοπορίας του Σόρντο, ο Βέλγος μείωσε τη διαφορά του από τον Ισπανό στα 39 δευτ.

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια παραμένει τέταρτος γενικής με τον Αντρέας Μίκελσεν να τον κυνηγά. Ο Νορβηγός όμως ήταν και πάλι (όπως και στην προηγούμενη ειδική) άτυχος καθώς είχε ένα κλατάρισμα στον εμπρός δεξί τροχό με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο (τερμάτισε δέκατος) και να απέχει από τον Αλ Ατίγια 25,7 δευτ. Εμφανώς απογοητευμένος ο Μίκελσεν δήλωσε μετά το τέλος της ειδικής ότι θα προσπαθήσει να πιέσει αύριο.

Ο Ευγκένι Νόβικοφ έμοιαζε να κατέβασε… ταχύτητα σε αυτή την ειδική τερματίζοντας πέμπτος. Ο Ρώσος εξακολουθεί να είναι ένατος στη γενική και να στοχεύει την όγδοη θέση του Μίκο Χίρβονεν. Ο Φινλανδός έμεινε πίσω στη «Ζήρεια 2», όντας όγδοος.

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα προηγείται στην WRC2 αλλά έχασε την δέκατη θέση στη γενική κατάταξη από τον ορμητικό στο τέλος της ημέρας Οζιέ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις