WRC: Νίκη για τον Σόρντο

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 12:56
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Πρώτη επικράτηση σε ειδική διαδρομή του ράλι Ακρόπολις για τον Ισπανό.

A- A A+

Η στρατηγική του Ντάνι Σόρντο φαίνεται ότι αποδίδει. Ο Ισπανός αν και είναι πολύ προσεκτικός, ήταν ο ταχύτερος στην τέταρτη ειδική της ημέρας («Ζήρεια 1») και έκτη συνολικά του αγώνα. Ο χρόνος του οδηγού της Citroen ήταν μόλις ένα δέκατο καλύτερος από του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο οποίος εξακολουθεί να προηγείται στον αγώνα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει «φουντώσει» η μάχη μεταξύ των δύο οδηγών, με την ολοκλήρωση του περάσματος των τεσσάρων ειδικών σήμερα.

Ο Σόρντο μετά το τέλος της ειδικής δήλωσε ότι την ευχαριστήθηκε πραγματικά, το διασκέδασε και ότι του άρεσε πολύ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ισπανού σε ΕΔ του ράλι Ακρόπολις. Η διαφορά του πλέον, από τον Λάτβαλα βρίσκεται στα 18,7 δευτ.

Πίσω του, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με το Polo R WRC, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καλή αίσθηση του διαφορικού, δεν είχε κάποιο πρόβλημα, απλά σε μερικά σημεία είχε έντονη υποστροφή.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ειδική σημείωσε ο Μαντς Οστμπεργκ, ο οποίος επισκεύασε το πρόβλημα στο βραχίονα που είχε στο «Κεφαλάρι 1».

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν τέταρτος, ακολουθώντας τη στρατηγική «καθαρισμού» της ειδικής για τον teammate του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που προηγείται. Οπως και να έχει, ο Γάλλος συνεχίζει να ανεβαίνει στη γενική κατάταξη, όντας πλέον, 15ος.

Μία θέση στη γενική έχασε ο Αντρέας Μίκελσεν καθώς το πρόβλημα με τα φρένα στο Polo R WRC δε λύθηκε, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να σημειώσει τον ένατο καλύτερο χρόνο στην ειδική. Μετά το τέλος, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος  που δεν έχει κάποια ειδική στη συνέχεια και θα επιστρέψει στο service park.

Την ατυχία του Μίκελσεν εκμεταλλεύτηκε ο Νάσερ Αλ-Ατίγια  που ανέβηκε πλέον στην τέταρτη θέση (έβδομος στην ειδική) ,και όπως είπε μετά το τέλος, στόχος του είναι να τερματίσει τον αγώνα μέσα στους πέντε πρώτους.

Η ανοδική πορεία του Μίκο Χίρβονεν συνεχίζεται. Ο Φινλανδός ήταν πέμπτος στην ειδική και βρίσκεται πλέον όγδοος στη γενική κατάταξη.

Ο... γολγοθάς του Ευγκένι Νόβικοφ δεν έχει τελειωμό. Η ζημιά στον πίσω δεξί τροχό του Fiesta RS WRC είναι μεγάλη και υπάρχουν αμφιβολίες αν ο Ρώσος θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το service park, στο Λουτράκι. Και σε αυτή την ειδική έχασε χρόνο, περίπου δύο λεπτά, πέφτοντας ακόμη περισσότερο στη γενική κατάταξη (11ος).

Στην WRC 2 ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα συνεχίζει να προηγείται, όντας δέκατος πλέον στη γενική κατάταξη.

Τα πληρώματα κατευθύνονται στο service park με την επόμενη ειδική, το δεύτερο πέρασμα από την «Κλένια-Μυκήνες» να είναι λίγο μετά τις 15:00.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις