WRC: Νόβικοφ στη βροχή

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 17:32
UPD:18:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ταχύτατος ο νεαρός Ρώσος στην ειδική «Γυμνό 2».

A- A A+

Η βροχή που έπεσε κατά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή «Γυμνό» έκανε δύσκολη τη ζωή των πληρωμάτων. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι δε μπορούσαν να οδηγήσουν από τη λάσπη και την έλλειψη ορατότητας. Παρά τις δυσκολίες όμως, ο Ευγκένι Νόβικοφ φάνηκε πως ότι είχε βρει τη λύση και κατάφερε να είναι ο ταχύτερος, κερδίζοντας μία ακόμη ειδική. Ο νεαρός ρώσος έφτασε πλέον τις τρεις και ανεβαίνει σταδιακά στην γενική κατάταξη, όντας ένατος.

Ο χρόνος του 12:25.8, ήταν κατά 4,6 δευτ. καλύτερος από εκείνον του δεύτερου Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο Φινλανδός κρατάει την πρωτοπορία στον αγώνα, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη Σόρντο, στα 44,7 δευτ. Οπως είπε μετά το τέλος της ειδικής, κατάφερε, παρά τις δυσκολίες, να ελέγξει το ρυθμό του και να μην προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω.

Ο Ντάνι Σόρντο αν και έμεινε πίσω σε αυτή την ειδική, τερματίζοντας έκτος, δήλωσε ευχαριστημένος λόγω των άσχημων συνθηκών. Παραδέχθηκε ότι πήγαινε αργά διότι φοβόταν μη χτυπήσει κάπου και προκαλέσει ζημιά, η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη συνέχεια. Ο αγώνας του Ισπανού είναι συντηρητικός καθώς θέλει να βρεθεί στο βάθρο και να πάρει πολύτιμους βαθμούς για εκείνον και την ομάδα του.

Για δεύτερη συνεχόμενη ειδική, ο Σεμπαστιέν Οζιέ σημειώνει πολύ καλό χρόνο, αν και υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτός που μπαίνει πρώτος. Ο Γάλλος ήταν τρίτος στο δεύτερο πέρασμα από το «Γυμνό» και συνεχίζει την ανοδική του πορεία στη γενική κατάταξη. Στόχος του όπως είπε, είναι η δέκατη θέση.

Ο Τιερί Νουβίλ ήταν τέταρτος στην ειδική και εξακολουθεί να είναι τρίτος γενικής, εκτείνοντας τη διαφορά του από τον τέταρτο Αλ Ατίγια που δεν τα πήγε τόσο καλά εδώ. Ο οδηγός από το Κατάρ δυσκολεύτηκε αρκετά και τερμάτισε έβδομος. Ηδη, αρχίζει να πιέζεται από τον Αντρέας Μίκελσεν, ο οποίος μπορεί να μην διασκέδασε την ειδική, αλλά κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Αλ Ατίγια στα 8,8 δευτ. στη γενική κατάταξη. Ο οδηγός της VW ήταν ταχύτερος και τερμάτισε σε καλύτερη θέση (πέμπτος) από τον Αλ Ατίγια σε αυτή την ειδική.

Η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά  την... πόρτα του Μίκο Χίρβονεν. Ο Φινλανδός πάνω που είχε βρει έναν καλό ρυθμό, είχε ένα κλατάρισμα στο εμπρός δεξί ελαστικό σε αυτή την ειδική και έχασε χρόνο. Ευτυχώς για αυτόν η ατυχία του αυτή δεν είχε αντίκτυπο στη θέση του στη γενική κατάταξη καθώς παραμένει όγδοος.

Λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν έλειψε και ένα άσχημο περιστατικό. Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι ντεραπάρισε μέσα στην ειδική. Το αυτοκίνητο έπαθε μεγάλη ζημιά αλλά ευτυχώς το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Στην WRC2 εξακολουθεί να προηγείται ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα, ο οποίος στο τέλος της ειδικής ανέφερε ότι δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή του με τις συνθήκες να είναι πολύ δύσκολες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις