WRC: Απομακρύνεται ο Λάτβαλα

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 16:05
UPD:16:18
FOSPHOTOS

Τέταρτη νίκη σε επτά ειδικές για τον Φινλανδό οδηγό της VW.

A- A A+

Το δεύτερο πέρασμα των σημερινών τεσσάρων ειδικών ξεκίνησε στο φετινό «ράλι των θεών». Στην ειδική «Κλένια-Μυκήνες 2» ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα ήταν ο ταχύτερος όλων με χρόνο 1:14.4. Ο Φινλανδός με την επίδοσή του αυτή, φτάνει τις τέσσερις νίκες στις επτά ειδικές του αγώνα. Παράλληλα, αυξάνει τη διαφορά του από τον δεύτερο Σόρντο, αποκτώντας «μαξιλαράκι» 29,9 πλέον δευτερολέπτων.

Ο Ισπανός έμεινε πίσω σε αυτή την ειδική καθώς τερμάτισε μόλις έβδομος. Δεν έχει το φόβο όμως, να χάσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα αφού ο τρίτος Νουβίλ υπολείπεται 51,6 δευτ. Φαίνεται ότι είναι σκοπός του Σόρντο είναι να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, χωρίς να ρισκάρει για κάτι παραπάνω. Ο στόχος του άλλωστε έχει επιτευχθεί, μία θέση δηλαδή στο βάθρο, όπως είχε πει και στο naftemporiki.gr.

Η γενική κατάταξη δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη ειδική, με τον Νουβίλ να είναι τρίτος, τον Νάσερ Αλ-Ατίγια να είναι τέταρτος και τον Αντρέας Μίκελσεν πέμπτος. Η διαφορά είναι ο Νορβηγός της VW τα πήγε καλά σε σχέση με τους άλλους δύο σε αυτή την ειδική, τερματίζοντας τρίτος. Ετσι, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Αλ Ατίγια στα 14,5 δευτερόλεπτα και θεωρείται σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να ξαναπάρει την τέταρτη θέση.

Πολύ γρήγορος στο δεύτερο πέρασμα της «Κλένια-Μυκήνες» ήταν ο Σεμπαστιέν Οζιέ, όντας μόλις 3,7 δευτ. πιο αργός από τον πρωτοπόρο Λάτβαλα. Ο Γάλλος κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τη χθεσινή, χαμένη ημέρα και είναι ο μόνος που συνεχίζει να σκαρφαλώνει στη γενική κατάταξη. Πλέον είναι 14ος και αν έχει τον ίδιο ρυθμό θα τα πάει σίγουρα καλύτερα.

Ο Μίκο Χίρβονεν ήταν τέταρτος ειδικής και όγδοος γενικής, προσπαθώντας να φτάσει τον έβδομο Οστμπεργκ. Ο 26χρονος οδηγός της M-Sport τερμάτισε πίσω από τον Φινλανδό του σε αυτή την ειδική, αλλά παραμένει μπροστά του στη γενική κατάταξη.

Ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα παραμένει επικεφαλής της WRC 2 και δέκατος στη συνολική κατάταξη. Το θέμα είναι πως ο Πολωνός κινδυνεύει να χάσει τη θέση του από τον μαχητικό Νόβικοφ, ο οποίος απέχει μόλις 1,6 δευτ. Ο νεαρός Ρώσος μετά το σέρβις, δείχνει να επιστρέφει στον αγώνα και να προσπαθεί να μπει και πάλι στην πρώτη δεκάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις