Αιχμές Λαβρόφ για υπονόμευση της διάσκεψης για τη Συρία από τη Δύση

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της το διήμερο 15ης – 16ης Ιουνίου
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 19:32
UPD:20:00
REUTERS/POOL

O ρώσος ΥΠΕΞ δεν έδωσε πολλές διευκρινήσεις, αναφερόμενος μόνον στο τελευταίο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο οποίο υπάρχουν θετικές κρίσεις για τη συριακή αντιπολίτευση και καταδικαστικές αναφορές στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Οι προσπάθειες για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία υπονομεύονται από πράξεις οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ή έχουν την υποστήριξη δυτικών χωρών, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σειρά ενεργειών οι οποίες έχουν γίνει, όχι χωρίς τη συμμετοχή και όχι χωρίς την υποστήριξη των δυτικών εταίρων μας, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ και της Γαλλίας, λειτουργούν υπονομευτικά ως προς την ιδέα της σύγκλησης διάσκεψης», τόνισε ο κ. Λαβρόφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν έδωσε πολλές διευκρινήσεις, αναφερόμενος μόνον στο τελευταίο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο οποίο υπάρχουν θετικές κρίσεις για τη συριακή αντιπολίτευση και καταδικαστικές αναφορές στο συριακό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της διάσκεψης είναι το διήμερο 15ης – 16ης Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή