ΔΗΜΑΡ: Εξετάσεις, χωρίς επιστράτευση, και μετά διάλογος

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 15:55
UPD:16:08
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
A- A A+

Tην ανάγκη να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου, όπως λέει, να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της για την απεργία των καθηγητών και την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευσή τους, πριν την επικύρωση της απεργίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει πως «έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ».

Αφού τονίζει οι διαφορές μπορούν και πρέπει να λυθούν με συναίνεση, αναφέρει πως «η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση "προληπτικής" επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Καταλήγοντας, αναφέρει πως για τη Δημοκρατική Αριστερά «η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή