ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία αύριο, Τρίτη

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 13:55
UPD:16:33
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
A- A A+

Την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο, Τρίτη και τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη έλαβε η ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

NAFTEMPORIKI.GR

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Η στάση εργασίας της Πέμπτης θα ξεκινήσει τις 12:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ για να εκτιμήσει τις όποιες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν προκειμένου να πάρει νέες αποφάσεις. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την ΑΔΕΔΥ ελήφθη απόφαση στήριξης των αγωνιστικών δράσεων της Ομοσπονδίας, «εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε ένα κλάδο δημοσίων υπαλλήλων που προληπτικά επιστρατεύεται για να μην απεργήσει, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές, με τη μορφή απολύσεων ή μετακινήσεων και οι οποίες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ετοιμόρροπη δημόσια εκπαίδευση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητεί επίσης άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους».

Ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λίγο πριν από το μεσημέρι τυπώθηκε και η τελευταία παρτίδα των φύλλων πορείας και στη συνέχεια ξεκίνησε η επίδοσή τους στους συνολικά 86.000 εκπαιδευτικούς.

Η ΟΛΜΕ πάντως συνεχίζει τον αγώνα της έναντι της κυβερνητικής απόφασης και κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης.

«Σαφέστατα θα καταγγείλουμε την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση διέταξε την επιστράτευση βασισμένη σε ένα άρθρο που «αφορά καταστάσεις πολέμου ή περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών».

«Φαίνεται ότι οι καθηγητές, στα μάτια της κυβέρνησης, είναι τυφώνας και τους αντιμετωπίζουν όπως τα φυσικά φαινόμενα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, «αυτή τη φορά ξεπεράσανε τα όρια, γιατί η απεργία ακόμα δεν έχει ψηφιστεί». Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο αύριο στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ να πουν οι εκπαιδευτικοί: «Δίκιο έχουμε, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω».

Τη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασε σήμερα ανοικτά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

NAFTEMPORIKI.GR

Μετά από συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε «η συμπόρευση των δύο κλάδων απέναντι στην χειρότερη επίθεση που δέχεται η παιδεία την τελευταία τριετία».

Όπως είπε, «μετά τα σχολεία χωρίς βιβλία που βιώσαμε πριν από δύο χρόνια, τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο φέτος, φαίνεται ότι του χρόνου θα έχουμε τα σχολεία και χωρίς εκπαιδευτικούς». 

Συλλαλητήρια

Η ΟΛΜΕ διοργανώνει στις 19.00 συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή