ΣΥΡΙΖΑ: Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή για την επιστράτευση

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013 18:09
UPD:18:15
A- A A+

 Επικίνδυνο και αναξιόπιστο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πρωθυπουργό με αφορμή την απόφαση επιστράτευσης των καθηγητών, και επικαλείται απόσπασμα παλαιότερης ομιλίας του κ. Σαμαρά στη Βουλή για το μέτρο της επιστράτευσης.

 «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη», είχε πει ο κ. Σαμαράς, υπενθυμίζει η Κουμουνδούρου, αλλά σήμερα «δίνει εντολή για να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση στους καθηγητές».

Εκτός από αναξιόπιστος, ο Πρωθυπουργός είναι και επικίνδυνος, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς «οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η  Κουμουνδούρου, ο κ. Σαμαράς «σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο» και κλείνοντας καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή