Έκλεισαν οι κάλπες στο Πακιστάν

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 18:00
REUTERS/ATHAR HUSSAIN
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στο Πακιστάν.

Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 18:00 (16:00 ώρα Ελλάδας), μια ώρα αργότερα από το κανονικό, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης.

Στο Καράτσι οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 (18:00 ώρα Ελλάδας), καθώς πολλά εκλογικά τμήματα άργησαν να ανοίξουν.

Στην πόλη αυτή υπήρξαν καταγγελίες για νοθεία, ωστόσο ο γραμματέας της εκλογικής επιτροπής υπήρξε καθησυχαστικός. «Δεν θα κρύψουμε τίποτε. Αν υπάρξουν καταγγελίες που αφορούν την διαδικασία θα τις εξετάσουμε. Μπορείτε να είστε σίγουροι πως δεν θα γίνουν συμβιβασμοί σχετικά με την διαφάνεια της ψηφοφορίας», ανέφερε χαρακτηρσιτικά. 

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Υψηλή συμμετοχή στις εκλογές

Ενθαρρυντικά σημάδια προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες διαπιστώνουν οι πακιστανικές αρχές, παρά τις απειλές από τους Ταλιμπάν. Μέχρι το μεσημέρι τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 30% από τους συνολικά 86 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 44% του 2008 και θα κυμανθεί μεταξύ 60% κι 80%. Νωρίς ψήφισε κι ο βασικός διεκδικητής της πρωθυπουργίας Ναουάζ Σαρίφ, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Μουσουλμανικού Συνδέσμου του Πακιστάν. Η εκλογική διαδικασία γίνεται με την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ έχουν κλείσει τα σύνορα με Αφγανιστάν και Ιράν, προκειμένου να μην υπάρξει εισβολή εξτρεμιστικών στοιχείων. Οι ξένοι παρατηρητές θεωρούν ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες, τουλάχιστον προς το παρόν.

Στην επαρχία Πεντζάμπ, όπου ζουν περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους-συνολικά 86 εκατομμύρια- η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή