Πακιστάν: Έληξε η προεκλογική περίοδος

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 15:44
UPD:15:56
REUTERS/FAYAZ AZIZ

Αστυνομικοί κρατούν κάλπες για να τις μεταφέρουν στα εκλογικά κέντρα στην Πεσαβάρ. Η εκλογική επιτροπή ολοκλήρωσε τις τελικές παραδόσεις ψηφοδελτίων, με τη συνοδεία ανδρών των ένοπλων δυνάμεων, σε σχεδόν 70.000 εκλογικά τμήματα ενόψει των αυριανών εκλογών, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας.

A- A A+

Έληξε η προεκλογική περίοδος στο Πακιστάν, με τους υποψηφίους να πραγματοποιούν τις τελευταίες τους συγκεντρώσεις χθες το βράδυ, εν όψει των αυριανών εθνικών και τοπικών εκλογών.

Η ψηφοφορία σε εθνικό επίπεδο θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά στη 66χρονη ιστορία του Πακιστάν που μια εκλεγμένη κυβέρνηση θα παραδώσει την εξουσία σε μια άλλη πολιτική, εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η προεκλογική περίοδος στιγματίστηκε από αιματηρά επεισόδια βίας. Πάνω από 115 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο από επιθέσεις ενόπλων και εκρήξεις βομβών. Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν απειλήσει εξαρχής ότι θα έπλητταν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ ενός κράτους κοσμικού χαρακτήρα.

Χθες, άγνωστοι απήγαγαν τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Η εκλογική επιτροπή ολοκλήρωσε τις τελικές παραδόσεις ψηφοδελτίων, με τη συνοδεία ανδρών των ένοπλων δυνάμεων, σε σχεδόν 70.000 εκλογικά τμήματα ενόψει των αυριανών εκλογών, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας.

Οι κυριότεροι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία χθες πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), αφού απαγορεύεται κάθε προεκλογική δραστηριότητα την ημέρα πριν από τις εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή