Πακιστάν: Παράταση μίας ώρας στην ψηφοφορία των εκλογών

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 16:09
UPD:16:24
REUTERS/MOHSIN RAZA
A- A A+

Για τουλάχιστον μια ώρα θα παραταθεί η ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών στο Πακιστάν λόγω της μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων, αλλά και των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί.

«Αποφασίσαμε να παρατείνουμε την διαδικασία για μία ώρα σε όλη την επικράτεια και για τρεις ώρες στο Καράτσι», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Υψηλή συμμετοχή στις εκλογές

Ενθαρρυντικά σημάδια προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες διαπιστώνουν οι πακιστανικές αρχές, παρά τις απειλές από τους Ταλιμπάν. Μέχρι το μεσημέρι τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 30% από τους συνολικά 86 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 44% του 2008 και θα κυμανθεί μεταξύ 60% κι 80%. Νωρίς ψήφισε κι ο βασικός διεκδικητής της πρωθυπουργίας Ναουάζ Σαρίφ, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Μουσουλμανικού Συνδέσμου του Πακιστάν. Η εκλογική διαδικασία γίνεται με την ανάπτυξη ισχυρών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ έχουν κλείσει τα σύνορα με Αφγανιστάν και Ιράν, προκειμένου να μην υπάρξει εισβολή εξτρεμιστικών στοιχείων. Οι ξένοι παρατηρητές θεωρούν ότι δεν υπάρχουν παρατυπίες, τουλάχιστον προς το παρόν.

Λίγο νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η επιτροπή παραδέχτηκε πως απέτυχε στη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών στο Καράτσι, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει πως η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή